Bergwijn kijkt uit naar topper: "Dat is bij PSV altijd beladen, hier voelt het meer als een gewone wedstrijd"

Steven Bergwijn is weer terug in de Eredivisie en werkt met Ajax de voorbereiding op het komende seizoen af. Op 30 juli kan de Oranje-international zijn debuut gaan maken tegen oud-werkgever PSV. Volgens hem zijn ze in Eindhoven veel meer bezig met deze wedstrijd dan in Amsterdam.

"Zo’n wedstrijd is natuurlijk erg leuk, want iedereen weet dat ik een lange en mooie periode bij PSV heb gehad", aldus de 24-jarige aanvaller tegenover Voetbal International. "Maar nu ben ik speler van Ajax en ik kan niet wachten om deze wedstrijd te spelen. Een mooie wedstrijd natuurlijk en PSV is direct een goede tegenstander. Het is een leuk gegeven dat ik daar jongens ken als Luuk de Jong, Cody Gakpo en Noni Madueke. Maar het belangrijkste is dat we deze pot gewoon moeten gaan winnen".

Een topper spelen in de Eredivisie is voor Bergwijn niets nieuws, maar om in het shirt van Ajax te spelen wél. De aanvaller vertelt het verschil in voorbereiding van de twee topclubs op deze wedstrijd. "Ik zal de jongens hier absoluut meegeven wat er daar speelt in aanloop naar zo'n topper. Dat is bij PSV altijd beladen, voor hen is het dé wedstrijd en daar zijn ze al twee weken van tevoren mee bezig. Vanuit Ajax is dat wel heel anders. Hier voelt het meer als een gewone wedstrijd en zullen we minder met de tegenstander bezig zijn. Hier moeten we gewoon naar onszelf kijken en ons eigen ding doen".

De Oranje-international is happy bij Ajax en is tevreden over de voorbereiding die de Amsterdammers tot nu toe hebben neergezet. "We zijn wel een eind op weg, maar moeten zeker ook nog stappen maken. We zijn nu twee weken met de hele selectie bij elkaar, dus dat heeft echt wel tijd nodig. Je merkt dat zeker, maar de volgende stappen komen vanzelf wel. Iedereen weet in ieder geval wat er van ze gevraagd wordt".