Zenuwslopende titelrace op komst: dit zijn de laatste zeven Eredivisie-wedstrijden van Ajax en PSV

Met nog zeven speelronden te gaan in de Eredivisie, is het gat tussen koploper Ajax en PSV slechts twee punten. Voetbalflitsen.nl blikte vooruit op de laatste wedstrijden van beide titelkandidaten die de titelrace voor dit seizoen moeten besluiten.

Nog één topwedstrijd te gaan voor Ajax

Voor Ajax blinkt er één tegenstander uit in het competitieschema: AZ. De Alkmaarders, die in december in Amsterdam nog wisten te winnen van Ajax, kunnen PSV een uitstekende dienst bewijzen door in eigen huis te winnen van Ajax, wat zou betekenen dat PSV de koppositie overneemt. Maar ook FC Groningen heeft bewezen een lastige tegenstander te zijn voor de Amsterdammers. Van de laatste vier onderlinge duels tussen de twee clubs, won FC Groningen er twee. 

PSV wacht lastig programma

Maar PSV staat nog een lastig programma te wachten. De Eindhovenaren wonnen dit seizoen nog geen enkele topwedstrijd, maar moeten in de bloedstollende race om de landstitel nog wel opnemen tegen Feyenoord in Rotterdam. Puntenverlies kan cruciaal zijn. De laatste wedstrijd in Zwolle zal herinneringen oproepen bij PSV-supporters. PSV werd in 2016, door puntenverlies van Ajax bij De Graafschap, ook kampioen in Zwolle. Een vergelijkbaar scenario zou een droom zijn voor menig PSV-liefhebber.

Europese wedstrijden en een bekerfinale

Maar de Eredivisie-wedstrijden zijn nog niet alles voor beide clubs. Voor PSV staan in de Conference Leaue nog twee wedstrijden tegen Leicester City op het programma. Een overwinning over twee wedstrijden zou betekenen dat het lastige schema van de Eindhovenaren nog voller wordt.

Daarnaast staat er ook nog een directe confrontatie op het programma tussen Ajax en PSV, maar niet in de Eredivisie. Op 17 april neemt Ajax het in De Kuip op tegen PSV in de finale van de KNVB-beker. Kortom; genoeg spektakel in de laatste weken van dit voetbalseizoen!

Feyenoord-doelman vertrekt