Alles wat je moet weten over Imke Courtois ontdek je hier: relatie, jobs, leeftijd, zwanger

Imke Courtois is niet alleen gekend als voormalige Red Flame, maar ook als presentatrice en analiste in voetbal(praat)programma's. Niet enkel in België, want de afgelopen jaren smeet ze zich ook op de Nederlandse markt. Zo schoof ze al geregeld aan bij de NOS in Nederland. In augustus 2023 werd ze de trotse (alleenstaande) moeder van een dochtertje 'Max'. Hier kom je alles te weten over de nu 35-jarige Imke Courtois

Wie is Imke Courtois?

Imke Courtois (Leuven, 14 maart 1988) is een voormalige Belgische voetbalster. Sinds 2015 is zij een voetbalanaliste bij Sporza en later ook bij de NOS.  Op moment van schrijven is ze 35 jaar oud.

Heeft Imke Courtois kinderen?

Imke Courtois beviel op 13 augustus 2023 van een dochtertje Max. Het werd haar eerste kind. “Ik wist al vroeg dat ik ooit mama wilde worden, maar wou daar toch zeer doordacht mee omspringen. Ik wilde mijn voetbalverhaal schrijven, financieel wat zekerheid opbouwen en voldoende rust in mij dragen om meer structuur in mijn leven toe te laten.”, waren de woorden van de analiste. Imke Courtois koos ervoor om een alleenstaande moeder te worden.

Wie is de vader van het kind van Imke Courtois?

De vader van het aanstaande kindje van Imke Courtois is niet gekend. Courtois heeft er namelijk bewust voor gekozen om een alleenstaande moerder te worden. Daar had ze het volgende over te zeggen: "Ik word alleenstaande mama, een bewuste keuze die ertoe geleid heeft dat er binnen enkele maanden een kleine, grote verantwoordelijkheid rondloopt. Ik kijk er enorm naar uit. Ik hoop dat ik vooral veel enthousiasme en nieuwsgierigheid kan meegeven aan m’n kindje later.”

Is Imke Courtois de zus van Thibaut Courtois, de doelman van het Belgische elftal?

Nee. Het is wel een veelgestelde vraag die mensen vaak intypen op zoekmachine Google. Imke Courtois heeft via verschillende media bevestigd dat ze niet de zus van Thibaut Courtois is (op TV en in verschillende kranten en magazines). Volleybalster Valérie is de enige zus van Thibaut Courtois.

Nietdezusvan Imke Courtois

Imke Courtois heeft haar eigen onderneming zelfs Nietdezusvan genoemd. Waarmee wel duidelijk is dat Imke wel een beetje gek wordt van de steeds maar weer terugkerende vraag over Thibaut Courtois, of ze al dan niet haar zus is.

Wat studeerde Imke Courtois? 

Imke Courtois studeerde vroeger Ergo- en Fysiotherapie. Daarnaast maakte ze ook haar doctoraat, waar ze de relatie tussen gezondheid en psychologie bestudeerde.

Waar speelde Imke Courtois voetbal?

Ze speelde achtereenvolgens bij KFC Rapide Wezemaal (2003 - 2008), DVC Eva's Tienen (2008 - 2010) en Standard Luik (2010 - 2017). In 2011 en 2012 won ze met Standard de landstitel in de hoogste afdeling. Imke won driemaal de Beker van België en beëindigde haar loopbaan na het Europees Kampioenschap voetbal vrouwen in 2017.

Was Imke Courtois een Red Flame?

Courtois maakte deel uit van de selectie van de Red Flames tijdens het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen in 2017, maar kwam tijdens dit toernooi niet in actie. Courtois speelde in totaal 21 keer voor de Red Flames, de Belgische nationale vrouwenploeg

Wat voor werk doet Imke Courtois?

Sinds 2015 is Courtois voetbalanaliste bij Sporza. In 2019 werd ze experte bij de VRT in sport en gezondheid voor Sporza en de nieuwsdienst. 

Hoe oud is Imke?

Imke Courtois is op moment van schrijven 35 jaar oud.

Heeft Imke Courtois een relatie gehad met Yannick Ferrera? 

Over het privé-leven van Imke Courtois is erg weinig gekend. In 2018 dook het nieuws op dat de gewezen Red Flame een relatie had met Yannick Ferrera, ex-coach van Waasland-Beveren en Standard. Ze zouden zelfs een tijdje samengewoond hebben. Ondertussen zijn de twee al geruime tijd niet meer samen.

“Ik kan begrijpen dat mensen graag willen weten wie ik ben, of ik een partner heb, maar ik hou mijn privéleven graag voor mezelf. Ik vind dat heel weinig mensen daar iets over hoeven te weten. Ik leef mijn eigen leven en heb geen zin om dat op de cover van een blad te zien staan”, aldus Courtois in Het Nieuwsblad anno 2018. 

Heeft Imke Courtois een relatie?

Op dit moment is Imke vrijgezel. Althans, wat wij weten

Is Imke Courtois actief op social media?

Imke Courtois is actief op sociale media, maar niet overal. “Ik heb geen Twitter, dat helpt. Soms komt het wel tot bij mij, maar ik vind het erger als het mijn moeder bereikt", zegt ze in Het Nieuwsblad. "Voor wie niet in de tv-wereld zit, is het moeilijk te begrijpen waarom een buitenstaander die mij niet kent verwijten naar mijn hoofd slingert.”

"Mocht je nu zeggen dat mijn analyse niet klopt, dan is dat oké, want je bent het gewoon niet eens met wat ik zeg. Maar als het persoonlijk wordt, dan ben ik daar niet goed van. Hoer, stom wicht, dat soort taal. Dat gebeurt vaak, hoor.”

imke courtois sporza

Imke Courtois Loft Erik Van Looy

Toen Courtois ooit te gast was in 'Vive le vélo' onthulde ze een straffe anekdote aan Karl Vannieuwkerke, haar collega bij Sporza en een goede vriend van Imke Courtois. Ze figureerde destijds namelijk in de film 'Loft' van Erik Van Looy. "Ze hadden nog enkele vriendinnen voor het personage van Sharon nodig en toen hebben ze gevraagd of ik niet naar het casino wilde komen. Ik heb dat dan gedaan. Ik moest alleen maar kijken van "wat doet Matthias Schoenaerts nu?", aldus Courtois.

Daarnaast had Courtois nog een leuke anekdote over Matthias Schoenaerts: "Toen ik op een stoeltje zat, kwam hij naast me zitten en vroeg hij of ik actrice was. "Uiteraard niet", antwoordde ik, waarop ik hem ook vroeg wat hij deed in het leven. Dat was een redelijk gênant moment. Maar misschien vond hij het ook ontwapenend, want we hebben nog samen gevoetbald", besloot Imke.

Tweets over Imke Courtois

Twee zomers geleden was Imke Courtois vaak te zien in Villa Sporza tijdens het EK voetbal. Niet alleen Belgen zijn fan van haar analyses, maar ook de Nederlanders stellen haar kennis en mening erg op prijs. Hieronder een bloemlezing van de positieve Nederlandse tweets over haar. Imke Courtois mocht ook al geregeld bij de studio van NOS Sport aansluiten.

Imke Courtois als presentatrice bij Sporza

In de zomer van 2021 maakte Imke Courtois haar debuut als presentatrice bij Sporza. Tijdens de Olympische Spelen nam ze ons elke ochtend mee naar de sportevents van dat moment. Het was toch nog wennen voor de kijkers, want we kennen haar vooral als spontane analiste rondom voetbalwedstrijden. Denk maar aan het EK voetbal, waar ze regelmatig aan de tafel van Karl Vannieuwkerke zat.

We zagen regelmatig tweets passeren over Imke Courtois, en die waren vaak niet super positief. Als analiste was ze heel spontaan en moest ze niets aflezen, terwijl het als presentatrice toch wat geforceerd over kwam, doordat ze zich strak aan de tekst moet houden. 

Imke Courtois op de Gentse Feesten

Imke Courtois is vaak te zien op Play Sports als analist, maar ook bij Sporza is ze graag gezien als analist of zelfs als presentatrice (bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen). Toch zullen er ongetwijfeld sommige mensen haar nog niet kennen. Voor hen hebben we hieronder een filmpje gezet, waarbij ze met de politie door de Gentse Feesten fietst. 

Feyenoord-doelman vertrekt