PEC Zwolle wijzigt keeperstenue na één dag: supporters zien overeenkomsten met shirt van rivalen

PEC Zwolle heeft zijn gloednieuwe keeperstenue een dag na de presenatie vervangen. De club uit het Oosten van Nederland kreeg namelijk veel kritiek van fans. Zij vinden namelijk dat het shirt de rood-gele kleur van het shirt van rivaal Go Ahead eagles bevat.

Gevoelige snaar bij supporters

Het keeperstenue werd zaterdag gepresenteerd op de Open Dag van de gepromoveerde club. Volgens PEC is het shirt rood met lichtgroen. Van een afstand lijken de kleuren op elkaar en dat vonden fans van PEC geen goed idee. "De combinatie is rood met mintgroen. De combinatie doet van afstand anders vermoeden, wat een combinatie is die we vanzelfsprekend niet willen", laat PEC via een woordvoerder weten aan RTV Oost. "We hebben meerdere tenues, maar deze gaan we niet doen. Mintgroen lijkt in de verte op geel en moet dus aangepast worden."

Tenue lijkt daadwerkelijk rood-geel:

Zoals te zien is op onderstaande foto lijkt het tenue van de goalies van PEC daadwerkelijk een rood-gele kleur te hebben. Dit stuitte veel supporters dus op de borst. Hoe het nieuwe tenue eruit gaat zien is nog niet bekend.

Feyenoord-doelman vertrekt