Last-minute transfers bij Ajax: 'Intern al afscheid van hem genomen'

Ajax probeert David Neres deze transferperiode nog te slijten aan een andere club. Dat stelt journalist van De Telegraaf, Mike Verweij. Meerdere clubs zouden hebben geïnformeerd naar de buitenspeler. De club uit de hoofdstad hoopt zo'n twintig miljoen euro over te houden aan de transfer van de Braziliaan.

David Neres

De Ajax-watcher gaat in Kick-Off, de voetbalpodcast van de krant, in op een mogelijk last-minute vertrek van Neres: "Over Neres ging het verhaal dat Lyon in de markt zou zijn", begint Verweij. "Dat zijn ze wel heel even geweest, maar dat zijn ze niet meer. Er zijn wat andere clubs die hebben geïnformeerd, dus iedereen hoopt dat het stilte voor de storm is. Want hoewel Erik ten Hag heel keurig zei dat hij Neres erbij wil houden, wil de club hem gewoon verkopen. Ajax wil ongeveer twintig miljoen euro, plus een doorverkooppercentage en bonussen. Ze doen er echt alles om hem nog te slijten voor het einde van de transfermarkt."

'Intern al afscheid genomen'

"Maar ja, bij Neres moet je niet vergeten dat er twee jaar geleden vanuit China 47 miljoen euro werd geboden. Het is ook een kunst om op tijd te verkopen. Hij is veel geblesseerd geweest en op dit moment gewoon niet goed. Af en toe zie je een glimp van de Neres van twee jaar geleden. Intern heeft Ajax al afscheid van hem genomen."

André Onana

Ook doelman André Onana kan deze transferperiode nog vertrekken uit Amsterdam: "Hetzelfde geldt voor Onana, die was volgens de berichten dertig miljoen euro waard. Als ze nu nog vijf miljoen voor hem krijgen, lopen ze de polonaise. Dat zijn bedragen waarvan je denkt: wow. Er is overigens goed nieuws voor Ajax, want er zijn twee clubs die redelijk concreet voor hem zijn. Ajax moet hem deze periode wel verkopen, anders krijgen ze er niks meer of minder voor. Ze hopen dat hij onderdak vindt bij een andere club", aldus Verweij.