'Salariseisen Matvienko vormen probleem voor Feyenoord'

Feyenoord heeft de jacht geopend op Mykola Matvienko. Dat bevestigen Voetbal International en 1908nl na het bericht dat Algemeen Dagblad had gepubliceerd. De Oekraïner gaat komende week in gesprek met de club uit Rotterdam-Zuid, maar een akkoord lijkt ver weg. De salariseisen zijn een probleem voor de Stadionclub.

Clubwatcher Martijn Krabbendam meldt dat de Rotterdammers de 26-jarige verdediger deze week nog toe te willen voegen aan de selectie. Zijn huidige club, Shakhtar Donetsk, begint donderdag aan hun trainingskamp in Nederland en zijn dus in de buurt. De club strijkt neer in Vlaardingen en Schiedam en dat betekent dat een ritje naar de Stadionclub goed te doen is.

De 26-jarige linkspoot heeft mede door zijn ervaring in de Champions League en een aantal interlands hoge ogen gegooid bij de clubleiding van de Stadionclub. De Oekraïner is inzetbaar als centrale verdediger, maar ook op de linkerkant. Feyenoord-trainer Slot heeft eerder aangegeven dat zij nog zoeken naar een veelzijdige speler en na het vertrek van vleugelverdediger Tyrell Malacia is uitbreiding van de defensieve linie geen overbodige luxe.

Feyenoord is echter nog niet concreet, weet 1908nl te melden. Op dit moment heeft Matvienko nog een driejarig contract in Oekraïne en dat zal invloed hebben op een eventuele transfersom. Een huurovereenkomst behoort ook nog tot de mogelijkheden, maar daar is altijd een verplichte koopoptie aan verbonden. Daarnaast vormt het salaris van de verdediger een probleem, want momenteel strijkt hij zo'n 2,5 miljoen euro op per jaar.