Vijf hartverwarmende momenten op voetbalvelden van 2023; deel 1!

Het jaar 2023 nadert zijn einde en dat biedt Voetbalflitsen de mogelijkheid om terug te blikken op het afgelopen voetbaljaar. De nodige bizarre wedstrijden, mooiste goals en vuile slidings hebben we gezien, maar ook de hartverwarmende kant van de mooiste sport ter wereld. Dit zijn vijf hartverwarmende momenten tussen januari en juni van afgelopen jaar.

Terugkeer Sébsastien Haller

Sébastien Haller, voormalig Ajax-speler en momenteel onder contract bij Borussia Dortmund, kreeg te maken met vreselijk nieuws. Bij de spits uit Ivoorkust werd namelijk teelbalkanker geconstateerd en dat was net nadat hij was begonnen bij Die Borussen. Na een periode van herstel en het verslaan van deze vreselijke ziekte keerde hij op 22 januari 2023 terug op het veld van het Signal Iduna Park. WOW!

Applaus in De Kuip

Begin februari stond de topper tussen Feyenoord en PSV op het programma. De wedstrijd werd in Eindhoven overschauduwd door het slechte nieuws rondom Thijs Slegers. De perschef van de Brabantse club heeft te horen gekregen dat de geconstateerde leukemie niet meer te behandelen is en dat nieuws zorgt voor veelm verdriet. De Kuip zorgt met duizenden supporters voor een adembenemend sfeerbetoon.

Aardbeving in Turkije

In februari werd Turkijke opgeschrikt door een aardbeving met gigantische impact. Door alle getroffen slachtoffers werd de Turkse voetbalcompetitie tijdelijk stilgelegd, maar in Europees verband nam Trabzonspor het oo tegen FC Basel uit Zwitserland. De supporters kwamen met een schitterend spandoek om de hulpverleners te eren, kippenvel.

Eerbetoon aan overleden Thijs Slegers

Thijs Slegers overleed op 27 maart helaas aan de gevolgen van leukemie. De perschef van PSV werd slechts 46 jaar en was jarenlang actief als journalist in de Nederlandse voetballerij. Na zijn overlijden liet de voetbalwereld zien wat voor eenheid clubs kunnen vormen en tijdens de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen staan de supporters in De Goffert stil bij zijn overlijden.

Kokcu en Bijlow zorgen voor kippenvel

Feyenoord werd op 15 mei gehuldigd vanwege het behalen van de landstitel. De Rotterdammers gingen, zoals gebruikelijk in Rotterdam, naar de Coolsingel om met duizenden leden van Het Legioen een feestje te vieren. Er waren ook een aantal zieke Feyenoord-fans aanwezig en zij werden op hartverwarmende wijze meegenomen in de feestvruegde door Justin Bijlow en Orkun Kokcu.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers