'Potentieel explosief' maakt het vinden van geschikte datum #feyutr nog moeilijker...

Het is nog absoluut niet zeker wanneer de finale van de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht gespeeld wordt. Aanvankelijk was het idee dat de wedstrijd zaterdagavond wordt gespeeld, en aangezien Feyenoord hoger eindigde in de competitie, heeft de ploeg van Dick Advocaat het thuisvoordeel, maar dan is ook het Songfestival in Rotterdam. En dus zoeken de clubs naar een oplossing, al hoeft Feyenoord niet op de steun van FC Utrecht te rekenen...

Jeroen Kapteijns schrijft in De Telegraaf dat FC Utrecht nog niet is vergeten dat Feyenoord vorig jaar de bekerfinale niet ten koste van alles wilde spelen. En dus kan dit nog wel problemen opleveren: "Feyenoord is bij vinden van oplossing voor play-off-finale mede afhankelijk van coöperatie van FC Utrecht, maar Feyenoord gaf vorig seizoen geen support toen Utrecht wel nog de bekerfinale wilde spelen en dat van de Rotterdammers niet hoefde omdat ze toch al een Europees ticket kregen."

De kans is klein dat er zaterdag gespeeld gaat worden, want de gemeente van Rotterdam heeft al aan de KNVB laten weten dat het onverantwoord is dat er gelijktijdig met het Songfestival in Ahoy wordt gevoetbald in De Kuip. Alternatieven zijn een andere dag, een aantal uur eerder op zaterdag of bij FC Utrecht spelen, al noemt Kapteijns de Domstedelingen 'een potentieel explosief'. Wordt vervolgd.

Dick Advocaat en Steven Berghuis waren vrij duidelijk over de kwestie