KNVB neemt dubieus besluit: 'Van Boekel zaterdag arbiter bij RKC - Feyenoord'

Zondag waren veel Feyenoord-fans het niet eens met de beslissingen van Pol van Boekel. De arbiter liet het na om in de 70e minuut een penalty te geven aan de Rotterdammers toen Gimenez onderuit werd gehaald door Pröpper. De wegen van beiden kruisen een week later weer.

In minuut 70 zorgde een tackle van Robin Pröpper ervoor dat Santiago Gimenez niet tot scoren kwam. Volgens velen hadden de Rotterdammers een strafschop moeten krijgen, waardoor het elftal van Arne Slot op gelijke hoogte had kunnen komen. De penalty werd, na bekijken van VAR Van Boekel, niet gegeven. Even later scoorde FC Twente de 2-0.

Gimenez reageert

Gimenez reageerde zondagavond nog op het moment via X.

Feyenoord komt Van Boekel nu dus heel snel weer tegen, daar de 48-jarige scheidsrechter zaterdag de leiding heeft in Waalwijk. De Rotterdammers nemen het op tegen RKC, met Pol van Boekel als eindverantwoordelijke.