Drie keepers die interessant zijn voor Ajax om te halen....

André Onana is nog een maand geschorst, maar gaf al aan zijn aflopende contract niet te willen verlengen. De andere drie keepers hebben ook elk hun eigen verhaal: het seizoen van Maarten Stekelenburg zit er op, Remko Pasveer maakte tegen Sporting (1-5 zege) en FC Utrecht (0-1 nederlaag) geen goede indruk en Jay Gorter keepte helemaal nog niet. 

Maduka Okoye

Op 17 maart 2021 maakte Maduka Okoye bekend dat Ajax gebeld heeft naar Sparta. De 22-jarige sluitpost hield zich na het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk op de vlakte, maar toegegeven dat er interesse is vanuit Amsterdam: ''Ajax heeft Sparta gebeld, maar er is nog geen contact opgenomen met mij of mijn zaakwaarnemer'', laat hij weten aan Transfermakt. Okoye kwam in 2020 over van Fortuna Düsseldorf. Aanvankelijk moest hij Benjamin van Leer voor zich dulen, maar na zes competitieduels veroverde hij alsnog zijn plekje onder de lat. In 28 Eredivisie-wedstrijden hield hij tien keer de nul en keepte hij zich in de kijker bij Ajax-directeur Edwin van der Sar.

Maarten Paes

In de Johan Cruijff Arena liep hij een hersenschudding op (16 december 2020), waarna hij zijn basisplek verloor. In de 0-1 overwinnig op Ajax is Maarten Paes helemaal terug, als eerste keeper van FC Utrecht kan hij verdienstelijke statistieken overleggen. Paes moet met een reddingspercentage van 77 procent over zeven duels alleen Remko Pasveer (89 procent, vijf wedstrijden) Wellenreuther (89 procent, vier wedstrijden) en Maarten Stekelenburg (80 procent, drie wedstrijden) voor zich dulden. Peas is tevens de keeper die de meeste goals voorkwam dit Eredivisie-seizoen, constateert statistiekenbureau StatsPerform.

Jasper Cillessen

Nadat André Onana geschorst was van een overtreding op de dopingregels, heeft Ajax de ontwikkelingen rond Jasper Cillessen nauwlettend in de gaten gehouden. Concreet is de belangstelling nog niet voor de 31-jarige sluitpost, maar als de keepers een thema blijven bij Ajax zullen de Amsterdammers in de winter misschien toch een poging wagen voor de oud-Ajacied. Cillessen verliet Ajax in 2016 voor FC Barcelona, waar hij gehaald werd als tweede doelman. Sinds twee jaar geleden verdedigt hij het doel van Valencia. Zijn contract loopt nog tot 2023.