Feyenoord kruipt door het oog van de naald tegen FC Volendam

Feyenoord is donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam ontsnapt aan puntenverlies. Het duel in De Kuip leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de blessuretijd kwam de thuisploeg nog tweemaal tot scoren tegen de stugge Volendammers.

Feyenoord begon voortvarend aan de wedstrijd en zocht vanaf de eerste seconde naar een gaatje in de Volendamse defensie. Na dertien minuten spelen was het verzet van de bezoekers gebroken. Met een harde knal in de verre hoek zorgde Quinten Timber voor de voorsprong van de Rotterdammers.

De formatie van Arne Slot probeerde daarna de score te verdubbelen, maar tevergeefs. Met ruim een half uur op de klok kwam FC Volendam tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte. Gernot Trauner liet zich in de luren leggen door Lequincio Zeefuik, die vervolgens prachtig afrondde. Zo stond het halverwege verrassend 1-1.

Direct na rust ging Feyenoord verder waar het gebleven was: maximale druk uitoefenen op FC Volendam. De gehele tweede helft combineerden de Rotterdammers er lustig op los en kregen ze legio kansen, maar keer op keer bleef de voorsprong uit.

In de slotfase was het alle hens aan dek voor FC Volendam, dat steeds meer geloof kreeg in een goed resultaat. Santiago Giménez weigerde echter mee te werken aan een Volendamse stunt en kopte in de blessuretijd raak: 2-1. Een paar minuten later bracht Igor Paixão de beslissing in de wedstrijd door de bal in het lege doel te schuiven.

Door de late overwinning van Feyenoord blijft het verschil met koploper PSV, dat eerder op de avond eenvoudig won van SC Heerenveen (2-0), tien punten. Aanstaande woensdag gaan de mannen van Slot op bezoek bij Celtic voor het zesde en laatste groepsduel in de Champions League.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - FC Volendam’

Arne Slot spreekt zich uit over eventuele versterkingen in januari

VIDEO GOAL: Giménez en Paixao beslissen wedstrijd in blessuretijd (3-1)

Het Legioen zeer ontevreden na eerste helft tegen FC Volendam: "#Slotout"

VIDEO GOAL: Feyenoord geeft voorsprong snel uit handen door wereldgoal Zeefuik (1-1)