Voormalig speler PSV en Feyenoord voorspelt topper: "In totaliteit heeft PSV een beter team"

Theo Lucius denkt dat PSV komende zondag wint van Feyenoord in de topper in Eindhoven. De voormalig voetballer speelde tijdens zijn loopbaan voor beide clubs, maar denkt dat de ploeg van trainer Ernest Faber meer kwaliteit heeft. Nummer drie Feyenoord heeft op dit moment één punt meer dan nummer vier PSV, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. 

"In totaliteit hebben zij een beter team", zegt Lucius over PSV tegenover het Algemeen Dagblad. De Eindhovenaren wonnen de laatste drie wedstrijden. "De laatste weken presteren ze stabieler en de rust binnen de club is naar mijn idee ook wedergekeerd. Ik denk dat ze klaar zijn voor zondag en een kleine overwinning gaan boeken op Feyenoord."

Makkelijk gaat het volgens Lucius niet worden tegen Feyenoord, dat onder Dick Advocaat nog niet verloor in de Eredivisie (tien overwinningen, twee keer gelijkspel). "Het zal een open wedstrijd worden waarin beide ploegen een goed georganiseerde defensie neerzetten. Ze zullen beiden niet blind gaan aanvallen, want dan snijden ze zichzelf in de vingers."

Gakpo beslissend 

"Ik denk dat Gakpo zondag beslissend gaat zijn met een goaltje vanuit de omschakeling", gaat Lucius verder. "De ruimte die hij gegarandeerd gaat krijgen en zijn dreiging binnendoor gaan ervoor zorgen dat hij de gevaarlijkste man van het veld wordt. Daarnaast heeft PSV meer snelheid dan Feyenoord. Daar gaat het hele team van profiteren."