Ramzi reikt Ihattaren de hand: "Ik ben altijd bereid om hem te helpen"

Adil Ramzi is sinds deze zomer hoofdcoach van Wydad AC Casablanca. De 46-jarige oefenmeester had Mohamed Ihattaren graag meegenomen naar Marokko, maar dat bleek geen optie vanwege zijn fitheid.

Ihattaren 'had best de stap naar Casablanca kunnen zetten, maar is nu niet fit genoeg'. "Veel goede coaches hebben het al met hem geprobeerd, maar hij moet zelf de knop omzetten", stelt Ramzi in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"Ik ben altijd bereid om hem te helpen, maar hij had het zichzelf ook wel wat makkelijker kunnen maken", voegt de voormalig trainer van Jong PSV eraan toe. "Het moet wel van beide kanten komen".

Ramzi beschouwt zich als een prestatietrainer en eist daarom ook veel van spelers. "Als je voetbal niet als way of life ziet, wordt het al snel ingewikkeld. En je moet fit zijn, altijd. Zelf ben ik ook nog altijd volop bezig met sporten”, aldus de oud-voetballer van onder meer PSV, AZ en FC Twente.

Ihattaren is momenteel clubloos. Eind juli kwam er een einde aan de samenwerking tussen Juventus en het voormalig toptalent. Enkele dagen later was Ihattaren alweer onder de pannen. Het Turkse Samsunspor legde de creatieveling voor vier seizoenen vast. Slechts twee dagen later werd deze verbintenis ontbonden vanwege 'onaanvaardbare verzoeken' van de voetballer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers