Buitenlandse media schrijven: "Ajax gooit Dortmund onder de bus"

Ajax heeft wereldwijd indruk gemaakt met de imposante 4-0 overwinning in de Champions League tegen Borussia Dortmund. Internationale media pakken uit met de voetbalshow van Ajax.

Het Franse L'Équipe denkt terug aan de triomftocht van het seizoen 2018/2019, die pas in de halve finale van de Champions League eindigde. "Dit Ajax heeft de allure van 2019. Een zoete nostalgie is de Johan Cruijff Arena binnengedrongen, op het ritme van Ajax' voorstelling tegen Borussia Dortmund, dat simpelweg overklast werd."

De  sportkrant stelt vast dat Ajax de ideale mix van talent en routine heeft. "Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn vervangen door spelers als Timber (20), Gravenberch (19) en Rensch (18). Antony (21) is niet opgeleid door Ajax, maar valt absoluut niet uit de toon. En er zijn ook veteranen, om een oogje in het zeil te houden bij al deze mooie spelers. De 37-jarige keeper Remko Pasveer, pas sinds deze zomer in dienst, pakte uit met meerdere reddingen tegen Erling Braut Haaland en is hier de belichaming van."

'El Ajax baila y ten Hag sonríe', Ajax danst en Ten Hag lacht, kopt het Spaanse Diario SPORT, dat Ajax vrijwel de hele wedstrijd zag domineren. 

Het Deense Bold schrijft dat een 'subliem' Ajax zonder problemen Borussia Dortmund opzij zette. "Op de avond waarop Mohamed Daramy zijn Champions League-debuut maakte, was Ajax veruit de beste ploeg en werd Borussia Dortmund met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd."

Volgens BILD vuurde Ajax 'raketten af' op Dortmund, dat volledig van de mat werd gevaagd. "Dortmund mocht doelman Gregor Kobel bedanken dat het niet nog pijnlijker werd voor BVB."

Ruhr Nachrichten stelt  'Dortmund werd op alle vlakken overklast en werd door Ajax onder de bus gegooid. De Amsterdammers speelden totaalvoetbal, bij Dortmund was er hulpeloosheid."

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Alles over Ajax - Borussia Dortmund’

'Europese topclub wil Ajax-smaakmaker héél graag hebben'

Ajax schittert in CL: uitgebreide analyse

"Ten Hag bewijst hiermee een echte Ajax-trainer te zijn"

CL-topscorer Haller zorgt voor opvallend en uniek feitje

"Voetbal dat eeuwig had mogen duren" Nederlandse media smullen van Ajax

Cijfers Ajax-Borussia Dortmund: Berghuis en Pasveer blinken uit

Ondanks voorsprong zijn Ajax-fans ontevreden: "Wissel hem aub"

VIDEO, GOAL: Ajax - Borussia Dortmund 2-0 (Daley Blind)

VIDEO, GOAL: Ajax - Borussia Dortmund 1-0 (Marco Reus e.d.)

Supporters onthalen Ajax-spelers: "Voetbal is oorlog"