Prijzengeld Champions League seizoen 2021-2022

Ajax is al voor de aftrap van de eerste groepswedstrijd van woensdag tegen Sporting Portugal zeker van zo'n 45 miljoen euro aan inkomsten uit de Champions League. De kampioen van Nederland ontvangt een startpremie van 15,64 miljoen euro. De inkomsten uit de coëfficiënten-ranking en marketingpoule bedragen naar schatting ook ruim 25 miljoen euro.

Inkomsten Ajax in Champions League

Ajax verhoogt die inkomsten als het goed presteert in de Champions League. Een zege levert dit seizoen 2,8 miljoen euro op, een gelijkspel 930.000 euro. Deelname aan de achste finales wordt met 9,6 miljoen euro beloond. Een plek in de kwartfinales is goed voor nog eens 10,6 miljoen euro. De vier halvefinalisten krijgen 12,5 miljoen euro, de twee finalisten 15,5 miljoen euro. De winnaar ontvangt 20 miljoen euro. 

Met de inkomsten uit de Champions League kan Ajax zich een dergelijke selectie veroorloven. De winnaar van de editie 1994-1995 verdiende de afgelopen drie jaar zo'n honderd miljoen euro meer in Europa dan PSV, de grootste concurrent in eigen land. Ook nu is Ajax weer de enige Nederlandse deelnemer aan het lucratieve toernooi. Er is nog geen bal getrapt, maar de club uit Amsterdam mag zich al 45 miljoen euro rijker rekenen. Dat bedrag kan aardig oplopen met premies van 2,8 miljoen euro voor een overwinning en 9,6 miljoen euro bij een plek in de achste finales.

Ajax in poule met Dortmund, Sporting en Besiktas

Ajax had het slechter kunnen treffen dan een poule met Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas, De loting had de landskampioen ook aan bijvoorbeeld Paris Saint-Germain, Manchester City en AC Milan kunnen koppelen. Maar Ten Hag benadrukt dat je niet zomaar overwintert in de Champions League. ''Voor een club met een budget als Ajax moet dan veel meezitten.''

Op welke zender Sporting-Ajax te zien is

Sporting Portugal - Ajax is woensdag om 21:00 uur te zien op RTL7.

prijzengeld premies champions league seizoen 2021-2022 met ajax

Ook interessant