Van Bommel beschermt Saoedi's na 'weigering' minuut stilte: "Als dit voor iedere aanslag moet..."

Mark van Bommel heeft het na de ontstane commotie rond de minuut stilte bij Australië - Saoedi-Arabië opgenomen voor zijn ploeg. De assistent van de Saoedi's zegt in een reactie aan Radio538 dat er wel wat te zeggen valt voor het niet in acht nemen van de minuut stilte door zijn team.

Voor aanvang van de wedstrijd van donderdag zouden de slachtoffers van de aanslagen in Engeland herdacht worden, maar daar werkte Saoedi-Arabië niet (op de gebruikelijke manier) aan mee. Wellicht ging het om een politiek statement, en Van Bommel zegt dat wel te kunnen begrijpen. "Ja, als zij voor elke gebeurtenis die bij hen in de omgeving plaatsvindt één minuut stilte in acht moeten nemen, in Jemen of in Irak... Er zijn daar ontzettend veel aanslagen. Zo zien zij dat. Van de andere kant valt daar ook wel iets voor te zeggen."

'Beelden gemanipuleerd'

Van Bommel begreep sowieso weinig van de commotie die ontstond: "Het was sowieso een hele rare situatie. Blijkbaar is er vlak van tevoren beslist om een minuut stilte te houden. De spelers wisten dat op het allerlaatste moment. Wij wisten eigenlijk helemaal van niets. Onze voetballers deden het op hun eigen manier, in hun eigen denkwijze. Ze blijven op dezelfde plek staan, ze zijn stil en ze bidden." De assistent van bondscoach Bert van Marwijk vindt dat er zoiets iets niet in de haak was met de beelden: "Die zijn gemanipuleerd. De technische staf bleef niet zitten en is gaan staan."

De 'minuut stilte':

De tweet van Van Bommel na het 'incident':

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers