Done Deal: Pedersen verruilt Feyenoord voor nieuw avontuur in Italië

Marcus Pedersen heeft Feyenoord definitief verlaten, zo maakt de club bekend. De rechtsachter was overbodig en gaat een nieuw avontuur in Italië aan, waar Torino hem heeft verwelkomd.

Marcus Pedersen weg bij Feyenoord

Vorig jaar kwamen Feyenoord en Sassuolo een koopoptie van zes miljoen euro overeen, die zou worden geactiveerd als Sassuolo zich handhaafde in de Serie A. Dit gebeurde niet, zo degradeerde de club. Pedersen keerder hierop terug bij Feyenoord, dat niet meer op hem lijkt te rekenen. FC Kopenhagen kwam in de zoektocht naar een rechtsachter al uit bij Pedersen, maar sloeg niet toe. 

Later kwam Torino in beeld en kon Pedersen alsnog vertrekken bij Feyenoord. De Noord wordt voor één seizoen gehuurd, met daarna een verplichte koopoptie. Volgens Italiaanse media bedraagt de huursom één miljoen euro, terwijl de verplichte overname voor drieënhalf miljoen euro is vastgesteld.

marcus pedersen naar torino
Marcus Pedersen is naar Torino vertrokken

Marcus Pedersen bij Feyenoord

Feyenoord pikte Marcus Pedersen in de zomer van 2021 voor twee miljoen euro op bij het Noorse Molde. De verdediger droeg tot dusver 89 keer het shirt van de Rotterdammers en was goed voor één doelpunt en zeven assists. Pedersen is niet de enige speler die deze zomer nog uit De Kuip kan vertrekken: dit zijn alle mogelijke transfers van Feyenoord.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers