Hoe is het met Bernard Schuiteman? Oud-Feyenoorder begint bij FC Den Bosch

Bernard Schuiteman is bij FC Den Bosch aangesteld als technisch directeur. De oud-speler van onder meer Bayer Leverkussen en Feyenoord, was tot voor kort actief als scout. Voetbalflitsen legt de spelersloopbaan en zijn werkzaamheden daarna, onder de loep. 

Bernard Schuiteman bij Feyenoord als speler 

Bernard Schuiteman werd op 3 oktober 1973 geboren in Garderen, Nederland. Vanuit de jeugd van FC Twente transfereerde de verdediger naar Leverkussen. Hij maakte in Duitsland zijn debuut in het betaald voetbal, dit deed hij bij Bayer Leverkussen in 1993. Feyenoord kocht Schuiteman in de winter van 1995 voor 750 duizend euro over van de Duitsers. Met Feyenoord wist Schuiteman de KNVB Beker te winnen in zijn eerste seizoen. En daarnaast kampioen te worden in 1998/1999. In totaal schopte Schuiteman het tot 89 duels voor Feyenoord, waarin hij goed was voor twee doelpunten en vier assists. In 1999 vertrok hij op huurbasis naar FC Utrecht, waarna hij Feyenoord in 2000 definitief veruilde voor Grazer AK (Oostenrijk). In het vervolg speelde Schuiteman nog voor FSV Mainz 05 (Duitsland), SC Cambuur en Waidhofen (Oostenrijk). 

Dit deed Bernard Schuiteman na zijn carrière 

Na zijn loopbaan heeft Schuiteman verschillende functies vervuld, waaronder hoofdscout bij FC Twente, Rapid Wien, Manchester United en Wolverhampton. Ook was hij nog even sportief directeur bij Grasshoppers en werkte hij de afgelopen drie jaren als scout bij Feyenoord en Urawa Reds, met wie Feyenoord samenwerkt. Nu stapt hij in bij FC Den Bosch, waar Schuiteman als technisch directeur aan de slag zal gaan. In zijn eerste week zette hij meteen hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek op straat.

Schuiteman: Schakel in transfers o.a. Aursnes, Hancko, Gimenez en Wieffer

Sinds de zomer van 2021 werkten Feyenoord en Schuiteman samen op het gebied van scouting. De inmiddels vertrokken Frank Arnesen benoemde hem, waarna meerdere scouts zich bij de Rotterdamse club voegden. Dit leidde tot een succesvolle aanpak in de scouting: spelers zoals Fredrik Aursnes, Gernot Trauner, Quinten Timber, Dávid Hancko, Sebastian Szymański, Mats Wieffer en Santiago Gimenez werden vroegtijdig geïdentificeerd en als potentiële aanwinsten voorgesteld. Een aantal van deze aanwinsten kan Feyenoord deze zomer flinke winst gaan opleveren.

Feyenoord-doelman vertrekt