Bosz prijst uitblinker tegen Fortuna Sittard: "Écht een meester"

Peter Bosz baalde na afloop van de 3-1 zege op Fortuna Sittard enorm van de late en onnodige tegentreffer. Invaller Malik Tillman veroorzaakte een strafschop, maar zijn voorganger Guus Til kan rekenen op een lofzang van zijn oefenmeester.

Op de persconferentie in het Philips Stadion haalt Bosz de eerste treffer van de avond aan. De middenvelder tikte binnen op aangeven van Johan Bakayoko. "Het eerste doelpunt was geweldig; misschien wel de mooiste van dit seizoen. Hij werd goed voorgegeven, teruggelegd met het verkeerde been en Guus stond zoals altijd klaar voor de goal. Zijn loopacties achter de verdediging; daarin is hij écht een meester", begint hij.

Eerder liet aanvoerder Luuk de Jong zich al positief uit over de nieuwe speelstijl onder Bosz, maar ook Til is enorm te spreken over de aanvallende speelwijze. 

"Wij, als aanvallende spelers, hebben veel baat bij de vele situaties waaruit je kansen kunt creëren. Vandaag was dat af en toe lastig. Fortuna Sittard stond zo ingezakt dat het moeilijk was om te blijven doen wat er van je gevraagd werd. Maar we winnen en dat is prima", zegt jij.

Dinsdagavond treden de Eindhovenaren in Frankrijk aan tegen RC Lens en het is aan Bosz om te bepalen welke middenvelder de voorkeur krijgt. Het lijkt te gaan tussen Tillman en Til.

Ook interessant