PSV speelt gelijk tegen Dortmund dankzij discutabele penalty

PSV is er thuis niet in geslaagd om te winnen van Borussia Dortmund. In de achtste finale van de Champions League zullen de EIndhovenaren gehoopt hebben op een goed resultaat in het eigen Philips Stadion. Het werd uiteindelijk 1-1.

De ploeg van Peter Bosz, die met Jerdy Schouten achterin begon, startte goed aan het duel. PSV kreeg een aantal goede kansen en ondanks dat het spel op en neer golfde, was het de thuisploeg die eerder een doelpunt had verdiend. Niks bleek echter minder waar. Uitgerekend oud-PSV'er Donyell Malen opende de score voor de Duitse tegenstander.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. PSV kwam uiteindelijk op gelukkige wijze naast Dortmund te staan. Mats Hummels maakte een tackle op Malik Tillmann en raakte daarbij de Amerikaan. Echter had de ervaren Duitse verdediger eerst de bal. Toen de VAR de beslissing van de scheidsrechter goedkeurde, kon Hummels zijn ogen dan ook niet geloven. Luuk de Jong ging achter de bal staan en faalde niet: 1-1.

Het bleef nog spannend in Eindhoven, wara beide ploegen nog gingen voor een positief resultaat. Deze kwam er echter niet, waardoor de return in het Signal Iduna Park uitsluitsel zal moeten geven.

Is PSV gematst met de penalty, en de 1-1 tegen Dortmund

Theo Janssen en Andre Ooijer, analisten bij RTL, zijn het erover eens. Dit was geen strafschop. "Maar," zegt Ooijer, "ik ben wel blij dat hij hem geeft."