BEKERKOORTS: wie zijn in de bekerfinale tussen Ajax en PSV de blikvangers?

Ajax en PSV nemen het op tegen elkaar in de bekerfinale. Het wordt de vierde keer dat de twee topclubs dit seizoen tegenover elkaar staan. De Eindhovenaren wonnen de drie eerste editities, terwijl Ajax dringend op zoek is naar een goud randje om dit grauwe seizoen. Wie staat er op in De Kuip? Dit zijn vijf spelers waar op gelet moet worden tijdens de finale om de KNVB beker.

Xavi Simons

Na het vertrek van Cody Gakpo én Noni Madueke is Xavi Simons de laatst overgebleven smaakmaker in Eindhoven. De jonge ster van PSV laat zien dat leeftijd slechts een getal is en maakt dit seizoen de belofte van mega-talent meer dan waar. De 20-jarige spelverdeler was in competitieverband betrokken bij maar liefst 24 Eindhovense treffers. In bekerverband blijft de teller steken op één goal en één assist, maar Simons liet tijdens de meest recente ontmoeting tegen Ajax zien dat hij een speler is die niet uit het oog mag worden verloren.

Xavi Simons scoort en geeft een assist in de bekerfinale (12.00)

Luuk de Jong

Luuk de Jong keerde afgelopen zomer terug in Eindhoven, maar moest door blessureleed noodgedwongen een pas op de plaats maken. In 2023 lijkt de kopsterke spits onketend. De 32-jarige oud-international heeft zijn team dit kalenderjaar als aanvoerder bij de hand gepakt en was de afgelopen vier duels goed voor maar liefst zes goals. In het bekertoernooi scoorde De Jong slechts één maal, maar afgelopen zondag in het competitieduel tegen Ajax was de spits met zijn twee treffers ontzettend belangrijk voor PSV. De ogen zullen ook in De Kuip gericht zijn op de goalgetter van de Eindhovenaren.

Luuk de Jong scoort twee keer in de bekerfinale (12.00)

Dusan Tadic

Dusan Tadic is niet alleen de leider van Ajax dit seizoen, maar ook betrokken bij bijna ieder gevaar dat gecreëerd wordt door de Amsterdammers. In comeptitieverband gaf de Serviër maar liefst zeventien assists en scoorde hij daarnaast nog negen keer. In de KNVB beker scoorde Tadic twee maal en daarmee is hij topscorer van Ajax dit bekerseizoen. De aanvaller kennende zal hij alles op alles zetten om een prijs te pakken met zijn club.

Dusan Tadic scoort en geeft een assist in de bekerfinale (8.00)

Davy Klaassen

Davy Klaassen staat bekend als een speler die belangrijke goals voor Ajax maakt. Zo schoot hij de Amsterdammers hoogstpersoonlijk naar de bekerfinale tegen aartsrivaal Feyenoord en heeft hij de bijnaam 'Mister 1-0', omdat de middenvelder vaak de openingstreffer op zijn naam zet. Dit seizoen was Klaassen goed voor negen treffers en de ras-Ajacied zal ongetwijfeld zijn stempel willen drukken op de bekerfinale.

Davy Klaassen scoort het eerste doelpunt in de bekerfinale (10.50)

Ontvang wekelijks een bonus bij JACKS.NL

JACKS.NL is in 2023 in een gulle bui. De bookmaker komt namelijk met een wekelijks te claimen bonus voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Hierbij krijgt de gebruiker die deze bonus claimt maar liefst 4 profit boosts van 10% voor het Nederlandse voetbal. Hiermee maak je als speler bij Jack's kans op tot €500 extra winst. De bonus is van vrijdag 00.01 tot en met maandag 23.59 te claimen bij een storting van €20 of meer! Check op de website de bonusvoorwaarden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers