Mooie teksten: Buitenlandse kranten lovend over prestatie Ajax tegen Real

Buitenlandse media zijn lovend over het optreden van Ajax tegen Real Madrid. Kranten in onder meer België, Duitsland, Engeland, Italië én Spanje schrijven zeer positief over de prestatie van de Amsterdammers tegen de regerend Champions League-houder.

Het Laatste Nieuws (België)

"Ajax verdiende zó om bij de rust op voorsprong te staan tegen een slaapwandelend Real Madrid. Wie Ajax aan het werk zag, zag dat die ploeg lichtjaren vooruit loopt op onze Belgische topclubs. De Amsterdammers hanteerden een aanstekelijke cocktail van techniek, tactiek en indrukwekkende fysiek. Van jeugd en ervaring. Van brains en onstuimigheid. Het was voetbal in zijn puurste vorm", aldus Het Laatste Nieuws.

The Guardian (Engeland)

De Britse kwaliteitskrant The Guardian concludeerde dat Ajax vooral pech had met de VAR. "Real Madrid won met een beetje hulp van de videoscheidsrechter van een zeer bevlogen Ajax."

La Gazzetta dello Sport (Italië)

De roze sportkrant van Italië is lovend over het jonge Ajax. "Ajax maakte er een fantastische show van. Alleen bleek mooi voetbal niet genoeg. Ajax liet het grote Real Madrid lijden, maar de Spanjaarden sloegen in de slotfase toch nog toe. Aan het begin van deze eeuw braken Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart door in Amsterdam. De grote talenten van nu luisteren naar de namen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en David Neres. Hun grote doorbraak is niet ver weg meer..."

Marca (Spanje)

Het Spaanse Marca keek op van de nederlaag van Ajax, gezien het spelbeeld. "Real leed tegen een oogverblindend en duizelingwekkend sterk Ajax. De Amsterdammers hielden de kampioen in een wurggreep, maar Real ontworstelde zich en won alsnog."

L'Équipe (Frankrijk)

L'Équipe vond Real kwetsbaar ogen tegen het met hoge intensiteit spelende Ajax. "Ajax heeft er een geweldig gevecht van gemaakt, maar werd niet beloond voor zijn inspanningen. Real oogde fragiel, maar dat was vooral de verdienste van de thuisploeg. Ajax hanteerde zo’n hoge intensiteit dat Real piepte en kraakte, maar niet brak. Voor de Amsterdammers zit er niets anders op dan treuren om de grote kansen."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Champions League Ajax - Real Madrid: Doelpunten, video beelden en samenvatting’

'UEFA verving scheidsrechter bij #AJAREA na telefoontje Real Madrid-president Florentino Pérez'

Ajax pakt biergooiende supporters tegen Real Madrid keihard aan

Uitvak in Madrid volledig uitverkocht: Bijna 4.000 Ajax-fans aanwezig in Santiago Bernabéu

Rafael van der Vaart wijst absolute sterspeler Ajax aan

'Sergio Ramos fluit wanneer tegenstander de bal heeft'

VIDEO: Amsterdamse agent poseert met Real Madrid-vlag en maakt lol met Spaanse fans

Dick Advocaat hekelt optreden VAR bij Ajax - Real Madrid

VIDEO: Kasper Dolberg over zijn gemiste kans tegen Real Madrid

PSV-fans infiltreerden de Johan Cruijff Arena tijdens Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid

André Rieu geniet enorm van optreden voor #AJARMA en complimenteert Ajax-fans

David Neres gelooft dat Ajax Real Madrid alsnog gaat uitschakelen