Neef van Promes doet zijn verhaal: "Dat redde denk ik mijn leven"

De neef van Quincy Promes heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op het steekincident in 2020. Simon Erisko - een verzonnen naam - vindt het onbegrijpelijk dat de 29-jarige aanvaller is opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Erikso ging na het incident een lange periode met revalidatie tegemoet. Doordat zijn knie is verwoest, kan het slachtoffer niet meer werken voor zijn klusbedrijf. "Misschien dat het in de toekomst ooit nog goed komt, maar niemand kan me daar zekerheid over bieden", laat hij weten aan De Telegraaf

'Fabeltjes en arrogante houding'

Promes vertelde afgelopen week in verschillende interviews onschuldig te zijn. Volgens Erikso zit de vork anders in de steel. "Er is zoveel bewijs, ook van ooggetuigen. Ik probeer me te focussen op mijn herstel en de toekomst en daar kan ik zijn fabeltjes en arrogante houding niet bij hebben".

Hoewel Erikso lang moet revalideren, had de steekpartij veel slechter kunnen aflopen. "Plotseling zag ik mijn neef met een woeste blik in zijn ogen op me afstormen. Ik deinsde naar achteren en viel achterover. Dat redde denk ik mijn leven want anders was het mes niet in mijn knie maar in mijn bovenlichaam terechtgekomen".

EK-selectie

Promes behoort 'gewoon' tot de EK-selectie van Oranje. Erisko kan zich totaal niet vinden in die beslissing. "Frank de Boer zei dat hij het sportieve oogpunt belangrijker achtte. Het is volgens mij niet aan hem daar een oordeel over te hebben. Eens komt de waarheid aan het licht en hoe zal de bondscoach dan op zijn beslissing terugkijken?"

Quincy Promes neef steekincident steekpartij verhaal