GESCHORST: wie miste de meeste duels in de Eredivisie door schorsingen?

Marc Nagtegaal, scheidsrechter bij Ajax-FC Emmen, gaf Edson Álvarez zijn tiende gele kaart van het seizoen en hierdoor is de Mexicaan geschorst voor de kraker in Eindhoven tegen PSV. Álvarez is echter niet de enige speler die regelmatig een kaart meepakt. Welke Eredivisie-spelers zaten het vaakst wegens schorsingen op de tribune?

Álvarez pakte in totaal tien gele kaarten en nul rode kaarten in de Eredivisie. De Mexicaan is hiermee de enige speler in de top-10 die alleen door gele kaarten twee duels mist vanwege een schorsing. De laatste gele kaart die Álvarez ontving maakte veel los bij de fans van Ajax en bij de Mexicaan zelf. De verdediger annex middenvelder was het niet eens met de beslissing van de arbitrage en stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken: "Volgens mij was het een hele normale overtreding. Ik verdien dan ook geen gele kaart, denk ik", was de Ajacied van mening.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Meeste duels gemist

De lijst wordt aangevoerd door Gaetano Oristanio en Oussama Tannane. De eerstgenoemde werd tot op heden nog niet geschorst voor een bepaald aantal gele kaarten, maar kreeg wel een fikse schorsing na een rode kaart. De Italiaanse middenvelder van FC Volendam moest vier duels brommen na een rode prent tegen AZ (1-1). 

Een andere speler die vier duels miste is Tannane. De smaakmaker van NEC moest één duel vanaf de tribune bekijken nadat hij het limiet van vijf gele kaarten had bereikt en kreeg daarnaast een fikse schorsing na een directe rode kaart tegen Vitesse (0-0). Tannane moest vanwege zijn rode kaart drie duels toekijken.

Tekst gaat verder onder de video

Adil Auassar en Iliass Bel Hassani zijn twee andere Eredivisie-spelers uit de top-10 die door rode kaarten ontbraken bij hun club. Auassar ging over de schreef tegen FC Utrecht en moest daardoor drie duels missen. De aanvoerder van Sparta was dit seizoen nog niet geschorst door te veel gele kaarten. Bel Hassani is dit seizoen ook nog niet geschorst geweest door te veel gele kaarten, maar werd wel (als enige Eredivisie-speler) tot twee maal toe direct met rood van het veld gestuurd. Het zorgde ervoor dat de middenvelder van RKC drie duels ontbrak. Alleen Dogan Erdogan kreeg ook twee keer rood te zien, maar een van die rode kaarten was twee keer geel.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers