Gaat PSV volgend seizoen in deze formatie aantreden?

Voor PSV staat er een drukke zomer voor de deur. De Eindhovenaren nemen afscheid van trainer Roger Schmidt en verwelkomen Ruud van Nistelrooy als diens vervanger. Buiten een trainerswissel is de verwachting dat er nog diverse spelers zullen vertrekken. Sterspelers Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré worden met verschillende topclubs in verband gebracht en zullen beide voor een mooi bedrag een transfer maken. Ook spits Ehran Zahavi zal vertrekken uit Eindhoven. PSV zal op zoek gaan naar nieue aanwinsten. Is dit de formatie van PSV volgend seizoen?

Doelman

PSV gaat in de zomer op zoek naar een nieuwe doelman. Met het vertrek van Mvogo zoeken de Eindhovenaren naar een vervanger. Jasper Cillessen beschikt nog over een contract tot medio 2023 bij Valencia, maar zou eventueel weer willen terugkeren naar Nederland. PSV zou interesse hebben in de doelman die in de Eredivisie eerder actief was voor NEC en Ajax. Met Cillessen onder de lat haalt PSV een doelman binnen die erg veel ervaring heeft, zo speelde hij onder andere voor het Nederlands elftal 61 interlands.

Verdediging

PSV lijkt deze zomer weinig te gaan veranderen in de verdediging. De Eindhovenaren zien met Mauro Junior, Olivier Boscagli, André Ramalho en Jordan Teze een defensie die zich dit seizoen heeft ontwikkeld tot één van de meest stabiele in de competitie. Er zal vooral gefocust worden op andere linies voordat er nieuwe verdedigers gehaald zullen worden.

Middenveld

Op het middenveld is de verwachting dat sterkhouder Ibrahim Sangaré een transfer zal maken naar het buitenland terwijl Mario Götze ook wordt gelinkt met een transfer. PSV werd eerder al in verband gebracht met Quinten Timber. De talentvolle middenvelder van FC Utrecht zou klaar zijn voor een stap hogerop en geniet interesse van topclubs uit binnen- en buitenland. Ook Andreas Pereira zou op het lijstje staan van de Eindhovenaren. De middenvelder van Manchester United was eerder actief in de jeugdopleiding van PSV en volgt de club nog altijd goed. PSV zal echter wel diep in de buidel moeten tasten voor de Braziliaanse spelmaker en nieuwe trainer Erik ten Hag zou volgens bronnen niet willen meewerken aan de verkoop van Pereira.

Aanval

De aanvalslinie van PSV zal er misschien wel compleet anders uitzien dan die van het huidige seizoen. Linksbuiten Cody Gakpo, spits Ehran Zahavi en rechtsbuiten Noni Madueke worden allen gelinkt met een overstap naar het buitenland en alle drie lijken hun zinnen te hebben gezet op een buitenlands avontuur. Loïs Openda van Vitesse is één van de aanvallers die gelinkt wordt met een overstap naar PSV. De rappe spits van Club Brugge komt op dit moment op huurbasis uit voor Vitesse waar hij een sterk seizoen draait.

Naast Openda wordt PSV in verband gebracht met een andere speler uit de Belgische competitie. Joshua Zirkzee wordt door Bayern München verhuurd aan Anderlecht en draait momenteel een topseizoen. De spits zou niet goedkoop zijn, maar laat zien over veel potentie te beschikken. Johan Bakayoko zal vanuit Jong PSV klaargestoomd worden voor het eerste elftal van de club. De rappe vleugelaanvaller is nog maar negentien jaar, maar geldt als een groot talent binnen PSV.