Voorbeschouwing Almere City - Ajax: Alles wat je moet weten!

Zondagmiddag aast Ajax na twee overwinningen oprij op de volgende overwinning uit tegen Almere City. De wedstrijd tussen de nummer negen en nummer elf van de Eredivisie is de eerste officiële ontmoeting ooit tussen de clubs. Dit is alles wat je moet weten over de wedstrijd!

Prestaties dit seizoen en belangen  

Ajax staat elfde met elf punten en hoopt met een resultaat het goede gevoel vast te houden onder John van het Schip. Ajax heeft ook nog een wedstrijd te goed: de gestaakte wedstrijd in de 85ste minuut tegen RKC (Ajax stond toen 2-3 voor). Wint Ajax die wedstrijd zijn de Amsterdammers weer terug te vinden in de subtop.

Almere City hoopt met een resultaat Ajax voorlopig onder zich te houden. Almere City haalde in de eerste vier wedstrijden maar een punt. Maar in de laatste vijf wedstrijden haalde Almere dan wel weer elf punten, waardoor de promovendus terug te vinden is op een knappe negende plek. 

Afwezigen

Ajax: Ajax speelt nog altijd zonder doelman Gerónimo Rulli, die er door een schouderblessure niet bij kan zijn. Ook jongeling Amourricho van Axel Dongen is afwezig door blessureleed en dat geldt hetzelfde voor Jay Gorter en Sivert Mannsverk. 

Almere City: Alex Pastoor mist Faiz Mattoir, Hamdi Akujobi, Sherel Floranus,
Jaden Pinas en Théo Barbet door een blessure.

Scheidsrechter en Tv-uitzending  

De KNVB heeft scheidsrechter Bas Nijhuis voor de kraker van zondag aangesteld. Hij zal bijgestaan worden door assistent-scheidsrechters Richard Polman en Marco Ribbink. De VAR van dienst is Jannick van der Laan. De wedstrijd wordt zondagmiddag om 14:30 uur uitgezonden op ESPN 1.

Programma Ajax komende weken, maanden

Nieuwsgierig wanneer en tegen wie Ajax in de volgende speelronde in de Eredivisie moet, of wil je weten wat het eerstvolgende duel is in de Europees verband. Op voetbalkalender vind je het volledige programma met alle wedstrijden van Ajax. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers