Dit is het loodzware schema van Ajax in de komende weken

Ajax neemt het zondagmiddag op tegen FC Twente. De Amsterdammers zien komende weken daarbij een loodzwaar schema op zich afkomen, nu ook de groepsfase van de Europa League van start gaat.

Van Enschede, naar twee krakers in de Arena

Zondagmiddag wacht de ploeg van trainer Maurice Steijn al een zware klus. De Amsterdammers moeten, in Enschede, zien af te rekenen met FC Twente én hun recente vorm. De Amsterdammers hebben na drie wedstrijd namelijk al vier verliespunten opgelopen. De club uit de hoofdstad bezet momenteel de elfde plaats in de Eredivisie.

Vier dagen na de wedstrijd tegen FC Twente, komt Olympique Marseille op bezoek in de Johan Cruyff Arena. De Franse formatie staat momenteel vierde in de Ligue 1, net achter Paris Saint-Germain. Marseille heeft echter nog een wedstrijd minder gespeeld en zou met die wedstrijd achter de hand zelfs naar de koppositie kunnen klimmen. 

Ajax heeft niet lang de tijd om bij te komen van het duel tegen OM. De Amsterdammers nemen het drie dagen later, op zondag 24 september, namelijk op tegen aartsrivaal Feyenoord. De Klassieker lijkt vroeg in het seizoen al te gaan bepalen of de ploeg van Maurice Steijn aan kan haken in de strijd om het landskampioenschap. Er kan gerekend worden op een beladen wedstrijd in de Johan Cruyff Arena dus.

Geen lange adempauze voor loodzwaar schema zich voortzet

In de week na De Klassieker kan Ajax niet lang uitrusten. De wedstrijd tegen FC Volendam wordt namelijk op woensdag al ingehaald, terwijl op zaterdag weer een duel met RKC Waalwijk op het programma staat. De mannen van Steijn zullen fysiek dus goed op zichzelf moeten letten, daar er weinig rustmomenten zijn tussen de wedstrijd door.

Toppers in de Eredivisie en Europa

Na het duel met RKC, moet Ajax op bezoek bij AEK Athene. De Griekse ploeg draait nog geen geweldig seizoen, maar staat er om bekend in eigen huis weinig weg te geven. Vooral de vier wedstrijden na het duel in Athene, kunnen Ajax-fans de moed in de schoenen doen zakken. 

Op 8 oktober ontvangen de Amsterdammers AZ in eigen huis. De Alkmaarders draaien tot nu toe een ijzersterk seizoen en lijken vooralsnog zelfs bij PSV en Feyenoord aan te kunnen haken. Na de interlandperiode, die volgt na het duel met AZ, speelt Ajax in één week tegen FC Utrecht, Brighton (EL) en moet het naar Eindhoven voor De Topper tegen PSV. Een speelschema waar je u tegen zegt. Zeker nu Ron Jans hard aan het werk is om Utrecht terug op de rit te krijgen en PSV en Brighton in bloedvorm verkeren. De Engelse ploeg van topcoach De Zerbi won bijvoorbeeld met maar liefst 3-0 van Manchester United in de vijfde speelronde van de Premier League. De ploeg staat nu vierde in de Engelse topcompetitie. 

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘FC Twente - Ajax’

Ronald de Boer sloopt Ajax-dissonant na #tweaja: "Speelde hij op schaatsen?"

Gorter blijft in onzekerheid achter: "Moet je aan de trainer vragen"

Wederom racistische uitspraken na #tweaja richting Brobbey: "Ajax doet aangifte"

Bergwijn en Steijn enorm verslagen na verlies: "Het was schandalig"

VIDEO GOAL: Van Ajax gehuurde Ünüvar beslist #tweaja in voordeel Twente

Aanhang Ajax trekt conclusies: "#Steijnout, het wordt toch niks meer"

Ajax-fans zien gehele elftal door de mand vallen: "Dit Ajax gaat nooit draaien"

VIDEO GOAL: Ajax doet iets terug in Enschede, aansluitingstreffer valt voor rust

VIDEO GOAL: Explosieve start van FC Twente dompelt Ajax dieper in rouw

Ajax-fans willen één man niet meer in basiselftal zien: "Het is gewoon niveau Roda JC"

Opstelling Ajax: Steijn kiest voor wederom drie debutanten in basiselftal, Berghuis keert terug