Lozano manifesteerde terugkeer naar PSV: "Hirving belde zelf met Marcel Brands"

Earnest Stewart heeft een boekje open gedaan over de transfers die PSV afgelopen zomer heeft afgerond. Op Deadline Day wisten de Eindhovenaren Hirving 'Chucky' Lozano terug op het oude nest te halen. De Mexicaan belde zelf met Marcel Brands om dit te verwezenlijken.

Een buitenkansje

Lozano keert na vier jaar terug in het Phillips Stadion. Volgens Stewart was de totstandkoming van de transfer niet zoals gewoonlijk. "Dat is wel een bijzonder verhaal. Zijn komst hebben we mede mogelijk kunnen maken omdat we in de Champions League spelen en we zien hem als een echte buitenkans. Hirving heeft op een gegeven moment zelf naar Marcel Brands gebeld en aangegeven dat hij heel graag terug wilde komen. Zo zie je dat voetbal ook vaak draait om relaties en netwerken. Voor hem is het een tussenstap om uiteindelijk weer eens terug te gaan naar waar hij vandaan komt, maar hij gaf aan dat hij zich in Eindhoven altijd ontzettend fijn heeft kunnen manifesteren tussen de supporters en spelers", aldus Stewart, in gesprek met het Eindhovens Dagblad. 

Geen risico

PSV gaf afgelopen zomer een recordbedrag aan transfers uit. Volgens Stewart nemen de Eindhovenaren hiermee geen groot risico. "Nee, helemaal niet. Ik denk dat het vaak heel zwart-wit wordt gebracht. Maar ik herken me daar niet in. Met mijn collega’s, onder wie ook financieel directeur Jaap van Baar, heb ik elke dag gesproken over het plan dat we hadden en hoe we dat zouden uitvoeren. Je hebt dus die ijkpunten. Bijvoorbeeld na de kwalificatie voor de Champions League maak je een keuze om Lozano te halen. Anders had je een andere keuze gemaakt."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers