De Telegraaf weet het na 'geheim bezoek' zeker: 'Transfer naar Ajax aanstaande'

De Telegraaf weet het vrijwel zeker: de kans is heel groot dat Jay Gorter komende zomer naar Ajax vertrekt. De doelman van Go Ahead Eagles, die dit jaar het record voor meeste clean sheets in één seizoen verbrak, sprak in het diepste geheim met Ajax, zo meldt de krant.

"Jay Gorter vertrok op 14-jarige leeftijd bij Ajax, maar na een droomseizoen bij Go Ahead Eagles lonkt een terugkeer in Amsterdam voor de getalenteerde doelman. De Purmerender bracht maandagmiddag een 'geheim bezoek' aan sportpark De Toekomst, waar hij een onderhoud had met Ajax-trainer Erik ten Hag." De Amsterdammers zijn op zoek naar een vervanger van André Onana, die nog ruim een half jaar geschorst is.

'Clubs zullen elkaar uiteindelijk vinden'

Ajax trok eerder Remko Pasveer transfervrij aan en heeft nog de beschikking over Maarten Stekelenburg. Gorter zou met laatstgenoemde moeten concurreren om de plek onder de lat bij Ajax: "Directeur voetbalzaken Marc Overmars meldde zich inmiddels bij Go Ahead Eagles voor Gorter. De club uit Deventer verlangde van het eveneens geïnteresseerde Vitesse eerder een transfersom van ruim 1 miljoen euro. Ajax wil vooralsnog niet verder gaan dan een half miljoen, maar de verwachting is dat de clubs elkaar ergens in het midden zullen vinden. Een persoonlijk akkoord met Gorter zelf zal geen probleem zijn."