Harde kern Willem II-supporters maakt statement: "Dikke middelvinger voor jullie, Amsterdam"

Wat voor de meegereisde Willem II-fans een leuke dag moest worden, eindigde voor hun in een nachtmerrie. Zo mochten de supporters afgelopen zaterdag op vrije gelegenheid naar Amsterdam komen voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Toch werden de Tilbugers massaal ingesloten door de ME op een perron bij Amsterdam Centraal. Lees hier hun verhaal.

Statement Willem II-supporters

"De gastvrijheid is ver te zoeken. Tientallen politie mensen en ME’ers staan met wapenstokken en flessen traangas klaar om de supporters op te vangen op Amsterdam Centraal. Er is tot dat moment geen agressie geweest, geen onrust en dus geen gezeik. Geen gezeik is ook wat de Willem II supporters als hoofddoel hadden voor vandaag. Gewoon een gave dag met vrienden de Amsterdamse kroegen in, wedstrijdje bezoeken en richting huis."

 "Teruggedrongen als kudde vee"

"De supporters proberen onderling de boel rustig te houden", valt er te lezen op supporterswebsite Tilbo.com. "Laat je niet opfocken door de politie, is de boodschap. Iedereen wordt één voor één gefouilleerd en op de foto gezet. Na twee uur in de kou wordt de groep als een kudde vee terug de trein in gedwongen. Vanuit de politie wordt niet gecommuniceerd en de fans worden naar een onbekende locatie gebracht. De onbekende locatie blijkt de Johan Cruijff Arena te zijn. Vier uur voor de wedstrijd worden de supporters in het stadion gedropt."

Beter terrorist dan voetbalsupporter

"Willem II betreurt de gebeurtenissen, maar kan er niets tegen doen. Vandaag, zaterdag 3 november, is de dag dat de vrijheid van voetbalsupporters definitief vermoord is en je beter terrorist dan voetbalsupporter kunt zijn. Gemeente en politie Amsterdam, een dikke middelvinger voor jullie. Vanavond zal het in de praatprogramma’s wel weer gaan over de onrustzaaiers van Willem II, maar, wij kennen de echte waarheid."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Ajax - Willem II: Doelpunten, video beelden en samenvatting #AJAWIL’

Kritiek op Ten Hag: ''Hij had Ziyech na een uur moeten wisselen''

Lezing politie geeft ander inkijkje: 'Willem II-fans vernielden kiosk en wilden niks kwijt over plannen'

'Ajax geeft signaal af aan Europese topclubs: Sterkhouder zet krabbel onder nieuw contract'

Samenvatting Ajax - Willem II 2-0 (alle goals) VIDEO

Ajaxfans vervelen zich kapot in tweede helft #AJAWIL: "Zelfs de samenvatting is dodelijk saai"

Ajaxfans vol lof over 'fantastische' Daley Blind: "Dat Driessen en Derksen nog niet ontslagen zijn"

VIDEO GOAL: Ajax - Willem II 2-0 (Frenkie de Jong)

NIEUW RECORD! Nafairon Landvreugd houdt bal 2748 keer hoog (video)