Spelerspaspoort Calvin Stengs (profiel)

Profiel: Calvin Stengs (Nieuw-Vennep, 18 december 1998) staat onder contract bij AZ.

paspoort, profiel, cv, linkedin calvin stengs az, oranje

Carrière

Stengs begon met voetballen bij SV DIOS en doorliep daarna de jeugdopleidingen van HFC Haarlem en AZ. Hij maakte op 14 december 2016 zijn debuut in het eerste elftal van AZ. Stengs werd met Jong AZ in het seizoen 2016/17 kampioen van de Tweede Divisie. Hij maakte op 5 maart 2017 zijn debuut in de Eredivisie. Hij kwam die dag aan het begin van de tweede helft in het veld voor Alireza Jahanbakhsh in een wedstrijd die in 1-1 eindigde thuis tegen Excelsior. Stengs speelde aan het eind van het seizoen ook mee in vier wedstrijden in de play-offs voor de UEFA Europa League. Hij raakte op zaterdag 12 augustus 2017 in de eerste speelronde van het seizoen 2017/18 zwaar geblesseerd, uit tegen PSV. Hij verdraaide zijn rechterknie en scheurde zijn kruisband af. Het duurde veertien maanden voor hij zijn rentree kon maken, tijdens een wedstrijd van Jong AZ op 19 oktober 2018. 

Interlandcarrière

Stengs maakte in 2019 zijn debuut voor Jong Oranje. Bondscoach Ronald Koeman selecteerde hem op 8 november 2019 voor het eerst voor het Nederlands elftal, voor de EK-kwalificatieduels tegen Noord-Ierland en Estland. Hij debuteerde op 19 november 2019 als international, in de met 5–0 gewonnen wedstrijd tegen Estland. Hij gaf daarin twee assists. Ook in 2020 en 2021 kreeg hij af en toe speeltijd. Hij werd echter niet geselecteerd voor deelname aan het EK 2021, omdat hij volgens bondscoach Frank de Boer te weinig had afgedwongen.

Vriendin

Beau de Boer is de dochter van bondscoach Frank de Boer én de vriendin van Calvin Stengs. Overigens heeft Frank meer schoonzonen die actief zijn in de voetballerij. Scheidsrechter Joey Kooij is namelijk de vriend van Romy de Boer.