Lang heeft EK-droom met Oranje: "Maar pers brengt het alsof we slecht zijn"

Noa Lang heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad laten weten dat hij het EK wil winnen met Oranje. De buitenspeler van PSV denkt dat het een reëel doel is en vindt dat de Nederlandse pers doet alsof Oranje niet goed is. 

"Als we compleet zijn met Oranje, hebben we een goed team met veel potentie", bijt de linksbuiten van PSV het spits af. Hij vindt dan ook dat de Nederlandse media te negatief is. "De Nederlandse pers brengt het alsof we matig zijn, maar wij hebben ons doel voor ogen". Oranje speelt in de groepsfase van het EK tegen Frankrijk, Oostenrijk en een land dat nog een ticket moet verdienen via de play-offs: Polen, Estland, Finland of Wales.

Volgens de linksbuiten is er een groot verschil met het afgelopen WK. "Anders dan bij het WK in Qatar hebben we straks een voorbereiding van meerdere weken. Op het WK verloren we uiteindelijk toch ook pas na penalty's van de latere wereldkampioen, op de drempel van de halve finales. Ik wil maar zeggen: zo dun is de lijn", besluit Lang.

Noa Lang worstelt al lang met een hamstringblessure, maar lijkt goed op weg om op tijd fit te zijn voor het EK komende zomer. Lang is ondertussen een vaste waarde in de selectie van Ronald Koeman.