Ajax-aanwinst Daramy maakt geen indruk: "Ik durfde hem niet op het veld te laten staan"

Mohamed Daramy kende geen gelukkig basisdebuut voor Denemarken. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Faeroër (0-1 winst) maakte de kersverse aanwinst van Ajax geen indruk. Hij werd in de rust gewisseld.

BT had na afloop van het duel geen positief woord over voor de vleugelaanvaller. Hij kreeg slechts één ster van de zes. De Deense krant was absoluut niet te spreken over het optreden van het Deense talent. 'Hij had zijn drie geweldige weken moeten belonen met het dronken spelen van een paar backs van Faeröer tijdens zijn eerste wedstrijd in de basis van Denemarken', zo valt er te lezen.

Dat kon de vleugelaanvaller, die voor dertien miljoen euro is overgekomen vanuit Kopenhagen, niet waarmaken. Nadat hij tegen Schotland (2-0 winst) mocht invallen, was deze wedstrijd er niet eentje om te onthouden. 'De eilandbewoners werkten er niet aan mee en maakten het zo dat Daramy een heel saai debuut doormaakte', laat BT optekenen. 'Soms leek hij zelfs iets te vaak op een jeugdspeler'.

De Deense bondscoach gaf aan dat hij Daramy wisselde, omdat hij al een gele kaart had opgelopen. "Wie weet wat er had kunnen gebeuren als hij ergens te laat was gekomen. Ik durfde hem niet op het veld te laten staan en hij kwam er sowieso al niet echt doorheen. Maar goed, hij is pas negentien jaar en hij gaat nog wel meer wedstrijden spelen. Het komt wel goed".

Feyenoord-doelman vertrekt