Ai... Hele pijnlijke uitverkiezing voor 'flop' Luuk de Jong in Spanje

Een pijnlijke uitverkiezing voor Luuk de Jong in Spanje; de spits van Sevilla is door de krant Marca opgenomen in het flopelftal van La Liga. De Jong kwam afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro over van PSV, maar wist de (hoge) verwachtingen nog niet waar te maken. In zestien competitieduels scoorde hij slechts twee keer. 

Waar De Jong de ballen er in Nederland aan de lopende band inschoot, gaat het dit seizoen dus een stuk lastiger..Volgens Mundo Deportivo zou Sevilla in januari zelfs op zoek willen gaan naar een nieuwe aanvaller. Benfica-spits Raúl de Tomás zou hoog op het verlanglijstje van de club staan.

João Félix en Jovic 

Naast De Jong is er in het flopelftal onder meer plaats voor Atlético Madrid-speler João Félix, die voor 126 (!) miljoen euro is overgenomen van Benfica. Real Madrid-aanvaller Luka Jovic (voor 60 miljoen euro gekocht van van Eintracht Frankfurt) heeft ook een niet zo eervolle vermelding gekregen van Marca. 

De Jong flopte eerder al in Duitsland bij Borussia Mönchengladbach en in Engeland bij Newcastle United. Hopelijk kan hij de draad in Spanje snel oppakken...Dit is het volledige flopteam