'Te gierige' Overmars verantwoordelijk gehouden voor matige start Antwerp

Royal Antwerp is het seizoen in België matig begonnen. De regerend landskampioen heeft een flinke vormdip te pakken en volgens oud-prof Marc Degryse is dat te danken aan een 'te gierige en te zuinige' Marc Overmars.

Degryse vertelt bij de Belgische zender VTM dat Mark van Bommel, trainer van Royal Antwerp, lijdt onder de beperkte uitgaven die technisch directeur Overmars afgelopen zomer heeft gedaan. "Vorig jaar hebben ze, zonder Europees voetbal, het maximale eruit gehaald en eigenlijk beter gepresteerd dan verwacht. Dit seizoen zal hun aanvallend compartiment meer moeten brengen als ze weer willen meedoen voor de titel."

Het gat met koploper Union Sint-Gillis is al elf punten, waardoor tiltelprolongatie al niet meer haalbaar lijkt. Overmars draagt in de ogen van Degryse verantwoordelijkheid voor de tussenstand. "Als je de dubbel wint en je investeert niet, dan ben je nooit klaar voor een druk programma met Europees voetbal. Als Antwerp in januari niet investeert, dan spelen ze komend seizoen niet in Europa, want met deze kern zal dat op het nippertje worden." Overmars is volgens Degryse 'te gierig' en 'te zuinig'. "Hij wil niet dat ze afhankelijk blijven van het geld van Gheysens (de eigenaar van Antwerp, red.). Maar als Antwerp straks geen Europees voetbal zou halen, moet hij toch in de spiegel kijken."