'Antony ontbrak tijdens eerste wedstrijd in 2023 vanwege auto-ongeluk!'

Antony trok afgelopen zomer voor een recordbedrag naar Manchester United, waar hij tot nu toe vijftien keer in actie kwam onder Erik ten Hag dit seizoen. De Braziliaan had na het WK een basisplaats veroverd in Engeland, maar ontbrak tijdens de eerste wedstrijd in 2023 tegen Bournemouth (3-0, winst) op mysterieuze wijze. Nu blijkt waarom Antony ontbrak en zowel de Braziliaan als Ten Hag er niet te veel over kwijt wilden. Volgens The Sun reed de aanvaller zijn peperdure BMW X6 op 31 december 2022 in de prak. De Braziliaan kwam ongedeerd uit het ongeluk.

Manchester United betaalde in de zomer van 2022 95 miljoen euro voor Antony (een bedrag dat nog op kan lopen tot 100 miljoen euro). De Braziliaan kwam binnen met een knal door tijdens de kraker tegen Arsenal direct te scoren en vervolgens scoorde ook in de twee wedstrijden daarna. Hierna wist Antony echter geen potten meer te breken. De aanvaller reisde met Brazilië af naar het WK en kreeg bij terugkomst in Manchester het vertrouwen van Ten Hag. Antony ontbrak echter in de selectie tijdens de competitiewedstrijd tegen Bournemouth (3-0, winst). 

"Inschattingsfout van Antony zorgde voor crash"

Over de afwezigheid van de Braziliaan lieten zowel speler als trainer weinig los. Ten Hag gaf alleen te kennen dat Antony zou kampen met een 'lichte blessure', terwijl de aanvaller zelf aangaf dat hij 'echt in shock' was. The Sun brengt nu naar buiten wat de reden van Antony's afwezigheid is geweest. De Braziliaan heeft naar verluidt namelijk zijn BMW X6, met een waarde van 120.000 euro, total loss gereden. Volgens een bron rondom de ex-speler van Ajax was het 'donker en nat' tijdens het ongeluk en maakte Antony een inschattingsfout. 

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers