Ex-Feyenoorder doet boekje open over vertrek uit De Kuip: "Wat is daar in de tussentijd besproken?"

Joël Zwarts kwam afgelopen zomer voor een vervelende verrassing te staan. De 20-jarige aanvaller had na zijn verhuurperiode bij FC Dordrecht van Feyenoord de toezegging gekregen dat zijn aflopende contract verlengd zou worden, maar toch mocht hij afgelopen zomer transfervrij vertrekt. Inmiddels speelt Zwarts succesvol bij Excelsior, al vindt hij het nog steeds gek hoe het bij Feyenoord gelopen is.

In gesprek met ELF Voetbal doet hij zijn verhaal: "Er werd gezegd dat mijn optie afgelopen zomer gelicht zou worden, maar net voordat het gesprek over een meerjarig contract zou plaatsvinden, bleek dat toch niet het geval. Ik dacht vooral: wat is daar in de tussentijd besproken? Wie heeft wat gezegd?"

En dus mocht hij gratis naar stadsgenoot Excelsior vertrekken: "Ik kende de mensen en wist dat de club bij me zou passen. Mijn goede gevoel werd bevestigd na een gesprek met algemeen directeur Ferry de Haan. Ik moest en zou dit jaar doorbreken. Mede door Ricardo Moniz, onze vorige trainer, is dat uiteindelijk mogelijk gemaakt. Onder hem ben ik veel constanter geworden." Zwarts was dit seizoen goed voor negen doelpunten en acht assists.