Marc Overmars bevestigt: Contact met Alderweireld en Vertonghen over terugkeer naar Ajax

Ajax-fans kunnen nu echt gaan hopen op een terugkeer van de verdedigers Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. In gesprek met Ajax TV geeft directeur spelerszaken Marc Overmars toe dat hij contact heeft gehad met de spelers van Tottenham Hotspur over een terugkeer naar de Amsterdamse club.

Al langer geruchtenstorm 
Alderweireld en Vertonghen speelden allebei jarenlang voor Ajax. De inmiddels 31-jarige Vertonghen vertrok in 2012 naar Tottenham Hotspur. De 29-jarige Alderweireld vertrok eerst nog naar Atlético Madrid en kwam via Southampton in 2015 ook bij the Spurs terecht. Het duo ligt tot medio 2020 vast in Londen en er is geregeld sprake van een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA. 

"Ik wil dat ze terugkeren als ze nog fit zijn"
"Of we contact met ze hebben? Dat gebeurt zeker, ja. Maar er is nog niets toegezegd", zegt Overmars tegen het eigen clubkanaal. De beleidsbepaler benadrukt dat de twee alleen terugkeren als ze op sportief vlak nog iets toe kunnen voegen aan Ajax. "Ik lees altijd: Alderweireld wil terug, Vertonghen wil terug. Maar dan heb ik wel graag dat ze dat doen wanneer ze nog fit en hongerig naar succes zijn."

Lees verder onder de afbeelding

Alderweireld op te halen voor 28 miljoen euro
Tottenham Hotspur besloot onlangs het contract van beiden spelers te verlengen tot 2020, omdat het komende zomer afliep. Wel is Alderweireld komende zomer voor een gelimiteerde transfersom van ongeveer 28 miljoen euro op te halen in Londen. Dat moet dan wel drie weken voordat de Premier League van start gaat, anders geldt een hoger transferbedrag.