Transfertargets PSV in beeld; wie zijn Marlon en Dodô?

PSV is vol goede moed begonnen aan de zomerse transferperiode en heeft zich inmiddels al versterkt met Boy Waterman, Walter Benítez en Ki-Jana Hoever. Nu de FIFA heeft besloten om spelers actief in Oekraïne en Rusland transfervrij te laten vertrekken, hebben de Eindhovenaren het oog laten vallen op centrumverdediger Marlon en rechtsback Dodô. Wie zijn zij?

Marlon

Marlon is een 26-jarige Braziliaan die is geboren Duque de Caxias. Hij speelt het liefst als centrale verdediger, maar kan ook uit de voeten als rechtervleugelverdediger. Zijn voorkeursvoet is rechts en hij is 1,82 meter lang. Marlon startte zijn carrière bij Fluminese waarna hij naar Barcelona vertrok. De Braziliaanse centrumverdediger werd eerst verhuurd aan OGC Nice waarna hij voor 12 miljoen aan Sassuolo werd verkocht. De Italiaanse club verkocht hem na drie seizoenen voor hetzelfde bedrag aan Shaktar Donetsk. 

In 2014 vertegenwoordigde de Braziliaan een waarde van 500.000 euro, maar dat liep in twee jaar tijd al rap op naar 3,5 miljoen euro. In de loop der jaren bleef de 26-jarige verdediger zich ontwikkelen en daarom werd zijn waarde in 2018 geschat op zo'n tien miljoen euro. Na een dip bij Sassuolo kende hij een sterke periode in Oekraïne en wordt zijn waarde nu wederom op tien miljoen euro geschat door Transfermarkt.

Dodô

Dodô is een 23-jarige Braziliaan die is geboren in Taubaté. Hij speelt het liefst als rechtervleugelverdediger en gaat graag mee naar voren. Hij gaf door zijn aanvallende spel vier assists in veertien wedstrijden. Dodô voegde zich in 2018 al bij Shaktar Donetsk. De rechtsback kwam over van Cortiba. Tussentijds werd hij één seizoen verhuurd aan Vitoria Guimarães, waarna hij terugkeerde in Oekraïne en uitgroeide tot vaste waarde.

De 23-jarige vleugelverdediger vertegenwoordigt momenteel een waarde van twintig miljoen euro, aldus Transfermarkt. In 2017 brak hij door bij het Braziliaanse Cortiba en was hij 500.000 euro waard, in 2020 werd dat vier miljoen euro en door zijn indrukwekkende optredens is dat inmiddels op zijn hoogtepunt. Een mooie kans voor de Eindhovenaren!

Net binnen