'Vink ziet grote transfer in het verschiet liggen voor Feyenoord-uitblinker'

Marciano Vink is groot fan van Feyenoord-linksback Quilindschy Hartman. Volgens de ESPN-analist gaan er in de nabije toekomst clubs komen die Hartman niet kan afslaan, zo zegt hij in het ESPN-programma Voetbalpraat

"Het is een jongen die zó onbevangen speelt", is presentator Jan Joost van Gangelen van mening over Hartman. "En ik weet het: in het begin kun je onbevangen spelen, maar er lijkt maar één knop op deze gozer te zitten."

Ook Vink is onder de indruk van de kersverse Oranje-international: "Het is echt zo sinds dat hij terechtgewezen is over zijn druistigheid bij Ajax – Feyenoord, toen hij na twintig minuten werd gewisseld en hij heeft dat moment echt aangepakt om in ieder geval die gekke druistigheid kwijt te raken. En Ik denk dat hij zoveel vertrouwen krijgt van Slot, plus het hele team: met Hancko naast je, Trauner die niet gek te maken is en Geertruida die in een betere vorm steekt. Die jongen zit in zo'n flow en het zal me niet verbazen dat er aan het eind van het seizoen een grote club komt, of misschien in de winterstop, je weet het niet."

Vergelijking met een oud-Feyenoorder

Vervolgens wordt bij Voetbalpraat de vergelijking getrokken met oud-Feyenoorder Tyrell Malacia. Vink heeft een duidelijke voorkeur: "Bij Malacia waren er heel veel wedstrijden dat we hem niet zagen of dat ik dacht van: het komt er niet helemaal uit wat ik dacht dat je had kunnen brengen. Ik heb bij Hartman het gevoel dat hij daarvan niet wakker ligt en gewoon zijn ding doet. En dat hij echt wel een niveau hoger aan zou kunnen aan het eind van dit seizoen, misschien over twee seizoenen. Hij komt er wel."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers