Teleurgestelde Slot na remise: "Dat is ons wéér gelukt"

Feyenoord heeft voor eigen publiek de punten gedeeld met FC Twente en daar is Arne Slot zeker niet blij mee. Justin Bijlow verscheen ook voor de camera van ESPN en zag dat zijn collega's het niet voor elkaar kregen om veel kansen te creëren.

"Teleurgesteld", aldus de reactie van de oefenmeester op de vraag wat zijn gevoel is. "Je weet dat je een mooie stap kan zetten als je thuis tegen FC Twente moet, helemaal als je de uitslag van AZ (2-2) voor de wedstrijd nog meekrijgt, maar de jongens hebben er alles aan gedaan. Ze hebben in mijn beleving ook de wedstrijd gespeeld die je moet spelen tegen een goed FC Twente", begint Slot zijn analyse.

De Feyenoord-coach zag dat de laatste linie er prima voor stond, maar merkte ook dat zijn ploeg de kansen niet wist af te ronden. "Als je zorgt dat je bijna niks weggeeft en zelf meer dan voldoende kansen krijgt om te scoren, hoop je dat het genoeg is om te winnen. Alleen tegen een zeer goed georganiseerde ploeg, die zo laag verdedigt, is het niet eenvoudig om vanuit voetbal kansen te krijgen. Dat is ons weer gelukt", sluit hij positief af.

Bijlow zag 'sloom' Feyenoord

"Ik heb niet veel ballen gehad. Maar ik denk dat we zelf ook weinig gecreëerd hebben: wel een paar mogelijkheden, maar niet veel grote kansen", spreekt hij Slot tegen, want die vond dat Feyenoord voldoende kansen heeft gekregen om te scoren. 

"Buiten die penalty hebben we geen grote kansen gehad. Ik vond dat we afgelopen woensdag meer tempo in het spel hadden. Ik zei het ook tegen Timon: het was wat sloom. Dat is gewoon frustrerend. Nee, ik denk niet dat de echte energie er was", zegt de sluitpost tot slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers