Mijnans over Feyenoord-interesse: "Daar heb ik niks meer van gehoord"

AZ-aanwinst Sven Mijnans maakte zaterdagavond tegen FC Volendam (1-1), vier dagen na zijn transfer naar Alkmaar, zijn officiële debuut. De 22-jarige middenvelder had niet verwacht dat hij direct in actie zou komen.

"Ik had het totaal niet verwacht", blikt Mijnans tegenover ESPN terug op zijn debuut. "Ik ben er pas twee dagen en heb pas twee keer meegetraind. Je weet nog niet echt precies hoe ze spelen en hoe ze drukzetten, dat moet ik nog leren en daar heb ik volgende week mooi de tijd voor".

Tegen het einde van de winterse transferperiode toonde ook Feyenoord interesse in de aanvallende middenvelder. "Klopt, maar daar heb ik niks meer van gehoord", blikt hij daarop terug. "AZ was heel overtuigend en ik ben heel overtuigd van AZ. We waren er snel uit. Het speelde anderhalve week. Ze zeiden dat ze me al heel lang volgden, maar met het uitvallen van Dani de Wit en het vertrek van Håkon Evjen is het in een versnelling gekomen".

"Ik heb met Sparta een goede eerste seizoenshelft gehad, dus voor mij was dit het perfecte moment om de overstap te maken. De laatste dagen waren indrukwekkend, goed en leuk. Je merkt dat de lat veel hoger ligt en dat is goed voor mijn ontwikkeling. Er zijn andere soort testen en het is allemaal veel professioneler. Dat was voor mij leuk om te zien en tegelijkertijd indrukwekkend, ja. Ik heb er heel veel zin in", aldus Mijnans, die baalde van het gelijkspel tegen FC Volendam. "Het is gewoon heel zuur dat je hier punten verliest".