'Slot en Perez zien Feyenoord-dissonant': "Hij is echt heel matig"

Kenneth Perez vindt Alireza Jahanbakhsh niet goed genoeg voor het huidige Feyenoord. De voetbalanalist vertelt de buitenspeler aandoenlijk te vinden, maar de aanvaller mist volgens de Deen simpelweg gewoon kwaliteit.

“Hij werkt, hij klapt, hij doet zó zijn best, maar de kwaliteit is zó matig”, vertelt Perez over de Iraniër bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. “Hij is echt heel matig in veel dingen die hij doet. Dan heeft hij weer een voorzet die veel te hard is en dan zwaait hij: Sorry, sorry, ik ga wel weer mijn best doen!’Het is echt een beetje aandoenlijk. Het is prima om hem als vijftiende of zestiende man erbij te hebben, maar niet om mee te beginnen.”

Slot niet geheel tevreden

Ook Feyenoord-trainer Arne Slot liet doorschemeren na afloop bij ESPN dat hij niet geheel tevreden was met Jahanbakhsh: “Wij spelen het beste met een controleur als Wieffer schuin achter Quinten Timber, en daarvoor een creatieve nummer 10. En dan het liefst ook nog twee buitenspelers die de een-tegen-eensituaties compleet domineren. Door het midden kunnen we natuurlijk heerlijk voetballen. Dan is het ook prettig dat je vanaf de zijkanten kan aanvallen zodra de tegenstander het midden dichthoudt. Constante dreiging is dan wel gewenst.”