Wijnaldum wil in toekomst terugkeren naar Nederland en noemt drie clubs

Georginio Wijnaldum is een grote ster in Engeland, maar wil zijn loopbaan graag afsluiten in de Eredivisie. Hij noemt drie clubs waarvoor hij in de toekomst zou terugkeren naar Nederland: Sparta Rotterdam, Feyenoord en PSV. Dat zegt de middenvelder van Liverpool in gesprek met RTV Rijnmond.

De 29-jarige Wijnaldum begon met voetballen in de jeugdopleiding voor Sparta, en speelde later voor zowel Feyenoord als PSV meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie. "Ik kijk wel eens naar Sparta en dan denk ik: Zo, het zou wel mooi zijn als ik daar in mijn laatste jaren speel", zegt de international van het Nederlands Elftal. "In Nederland heb ik bij drie clubs gespeeld en aan alle drie heb ik een heel goed gevoel aan over gehouden. Maar je kan er maar één kiezen."

Geen beloftes 

"Ik zie mezelf wel terugkeren naar Feyenoord, PSV of Sparta. De vraag is alleen wanneer het gaat gebeuren", gaat Wijnaldum verder. Hij wil geen beloftes maken. "Ik leer ook van andere spelers. Van Nistelrooy had ooit de belofte gedaan om terug te keren, maar op latere leeftijd wilde hij dat niet meer. Wat ik nu mee maak is uniek. Je wil op het hoogste niveau spelen en prijzen pakken. Net als hij, Zlatan of Ronaldo. Ik wil tot mijn 38ste op hoog niveau spelen."

Het volledige interview van Wijnaldum met RTV Rijnmond