Ajax keihard aangepakt om Ihattaren-situatie: "Triest, in alle denkbare betekenissen van het woord"

Sjoerd Mossou vindt het niet vreemd dat het project-Ihattaren bij Ajax is mislukt, zo stelt hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. De voetbaljournalist is tegelijkertijd erg kritisch op de Amsterdammers.

Mossou memoreert aan de invalbeurt van Ihattaren in de bekerfinale tegen PSV afgelopen seizoen. "Het was de gênantste wissel van het jaar, toen al", concludeert de columnist. "Een duidelijk te zware Ihattaren mocht in de slotfase invallen in de Kuip, bedoeld als sneue provocatie aan het adres van PSV, de club die hem opleidde".

Ihattaren viel tijdens de voorbereiding in positieve zin op, maar kwam daarna weer in een dal terecht. "Bij Ajax hebben ze ondertussen allang stilzwijgend afscheid van hem genomen. De Amsterdamse club tracht het onderwerp al een tijdje verbeten dood te zwijgen, de kop in het zand, wachtend tot Ihattaren stilletjes terugkeert naar zijn werkgever Juventus".

"Ergens is dat nog begrijpelijk ook", gaat Mossou verder. "Het aantrekken van Ihattaren was in januari een wilde gok, gestoeld op een combinatie van arrogantie, winstbejag en een haast onvoorstelbare onwetendheid. Dat laatste is misschien wel het meest schrijnende aan het Amsterdamse gestunt met Ihattaren".

Mossou hamert erop dat iedereen die langer met Ihattaren samenwerkte dit debacle zag aankomen. "Niet voor niets ontfermde bij PSV een compleet leger aan specialisten zich jarenlang over de jonge voetballer. Al die mensen trokken vroeg of laat dezelfde harde, maar simpele conclusie: mentaal niet geschikt voor topvoetbal".

"Maar toen vervolgens exact gebeurde wat al zijn voormalig begeleiders al hadden voorzien, trok Ajax zijn handen van de voetballer af. Triest, in alle denkbare betekenissen van het woord", aldus de AD-journalist.