Justin Kluivert: "Ik had graag met Ajax Champions League willen spelen"

Justin Kluivert verkoos deze zomer een stap naar AS Roma boven een nieuw contract bij Ajax. Toch volgt de vleugelaanvaller zijn oude club nog steeds op de voet, zo geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. Kluivert is onder de indruk van zijn ex-ploeggenoten: "Wat ik heb gezien, was goed."

"Gek om mezelf niet in het shirt te zien"

"Dat vind ik ook echt mooi, en leuk voor de jongens, want het zijn mijn echte vrienden die daar nog rondlopen. Ik heb ook nog vaak contact met hen", vervolgt hij zijn verhaal. Kluivert geeft ook aan dat hij even moest wennen aan het feit dat hij niet meer in het Ajax-shirt voetbalt: "Ik liep al mijn hele leven bij Ajax rond en dan nu opeens niet meer. Het is gek om mezelf niet meer te zien in dat shirt. Dat is meer omdat ik er altijd heb gespeeld, niet omdat ik daar nu wil staan, want ik ben blij dat ik de stap naar AS Roma heb gemaakt. En dat is een prachtige club."

"Het lot bepaalde anders"

Kluivert speelt dit seizoen voor het eerst mee in de Champions League. De 19-jarige international hoopte tijdens de loting dat hij met Ajax in de groep zou komen: "Ik had natuurlijk graag met Ajax in de Champions League willen spelen, maar wij spelen met AS Roma ook Champions League. Tijdens de loting had ik ook al kriebels in mijn buik bij de gedachten dat we bij elkaar in de groep zouden komen. Dat was echt leuk geweest en ik was ook benieuwd hoe dat zou zijn. Maar het lot bepaalde anders, dus ik heb er nu ook niet langer meer over nagedacht."

Hoe kleine Kluivert Ajax al als tiener verliet