SC Heerenveen komt met statement richting Feyenoord over Veerman: "Er komt geen ruildeal"

SC Heerenveen heeft gereageerd op de suggestie dat een ruildeal de oplossing zou zijn om de transfer van Joey Veerman naar Feyenoord tot stand te brengen. Technisch manager Ferry de Haan zegt dat dit niet zal gaan gebeuren.

"Het geld is altijd leuk, maar het belangrijkste is dat als er een hele goede speler weg gaat, je er ook een hele goede speler voor terug wilt hebben", legt De Haan uit in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Er loopt bij Feyenoord op de positie waarvoor wij iemand zoeken, geen speler rond waarvan wij denken dat het aanvullend is op dat wat wij zelf al hebben lopen. Voor ons is een ruildeal dus geen optie."

Feyenoord heeft niet voldoende budget om Veerman te kunnen kopen en zag een ruildeal als een goede oplossing. De Rotterdammers wilden Heerenveen een spits aanbieden. De Friezen zijn namelijk nog op zoek naar een spits, maar zien bij Feyenoord dus niet de juiste versterking rondlopen. "Vanaf dag één hebben we gezegd dat we naar de spitspositie moeten kijken. Puur en alleen omdat we met Henk Veerman maar één spits rond hebben lopen."

Hellas Verona en Rangers FC hebben eerder deze zomer een concreet bod uitgebracht op Veerman, maar Heerenveen vond het geboden bedrag te laag. De middenvelder zelf vond dat gekkigheid. Afgelopen weekend gaf Veerman voor de camera van ESPN nog aan dat hij Feyenoord ziet als een mooie nieuwe stap.