Winston Bogarde mocht na smerige appjes wel aanblijven van Ajax

Waar Marc Overmars onlangs bij Ajax moest vertrekken wegens grensoverschrijdend gedrag, maakte Winston Bogarde zich hier al eerder schuldig aan. De assistent-trainer van Ajax zou zich tussen augustus 2019 en september 2020 hebben misdragen, maar hoefde niet te vertrekken uit Amsterdam.

Dat nieuws weet het NRC te melden. Bogarde zou net als ex-collega Overmars smerige appjes en beeldmateriaal naar een vrouw hebben gestuurd. De persoon in kwestie werkte overigens niet binnen Ajax, maar kwam vanwege de functie van Bogarde in contact met hem. Wel diende het slachtoffer een klacht in. Ajax zou de desbetreffende klacht eind 2020 laten onderzoeken door een extern bureau. Die concludeerde dat Bogarde zichzelf en Ajax 'in een kwetsbare positie manoeuvreerde' en 'actief bijdroeg aan een voor klaagster destructief uitgepakt interactiepatroon'. 

Ajax zou de zaak hebben weggewuifd als privékwestie, waardoor Bogarde van Overmars en de RvC mocht aanblijven in de Johan Cruijff ArenA. Naast de klacht bij Ajax, deed het vrouwelijke slachtoffer ook anoniem melding bij de KNVB en NOC*NCF. Aan het gedrag van Bogarde zou de vrouw ptss over hebben gehouden.