Sané heeft spijt van tattoo op rug; dit is waarom hij het deed

De Duitser Leroy Sané heeft in 2017 een enorme tatoeage op zijn rug laten zetten. Van zichzelf.

Wat staat er op de tattoo van Sané, de betekenis

De tatoeage bedekt zijn hele rug. Wat je ziet is een met zijn armen gespreid juichende Sané. Ook zie je een stadion en een grote klok met Romeinse cijfers. 

Sané heeft spijt van tattoo op rug; dit is waarom hij het deed

Wat moet de tattoo van Sané uitbeelden?

Op 21 februari 2017 won Manchester City, de toenmalige club van de Duits international, met 5-3 van AS Monaco in de kwartfinale van de Champions League. Sané scoort de 5-3 waardoor de Engelsen na de eerdere 3-1 nederlaag in het heenduel alsnog doorgaan in Europa. Het eerste doelpunt van Sané in de CL. Je ziet de aanvaller juichend weglopen. De tatoeage is een herinnering aan dat moment. Al zie je Sané niet in het shirt van Manchester City. Het ging hemzelf puur om het celebration-moment. 

Hoe lang het duurde voordat de tatoeage klaar was?

"Twee volledige dagen, verdeeld over vier dagen."

Achteraf heeft Sané spijt van deze tattoo

"Ik was jong. Nu zou ik een andere beslissing nemen. Ik was het type dat eerst tegen een muur op moest lopen, zelfs als het pijn deed. Pas daarna kon ik ervan leren", vertelde de aanvaller van momenteel Bayern München tegen Der Spiegel en ook BILD. Sané, die zich destijds verbaasde hoe zijn tatoo in 2017 een groot item werd. "Ik was een jonge speler, niet de belangrijkste ook - en dat dit dan toch een groot topic werd," aldus de oud-speler van Schalke.

Vader Sané international van Senegal

Sané komt overigens uit een indrukwekkend nest. Zijn moeder was een topturner en behaalde op het onderdeel rythmische gymnastiek een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Los Angeles. Zijn vader, Souleymane Sané is 55-voudig international voor Senegal.

Leroy Sané vernoemd naar de bondscoach die zijn vader liet debuteren bij Senegal

De voornaam Leroy moet volgens zijn ouders worden uitgesproken als le Roi: de koning. Zijn voornaam verwijst bovendien naar Français Claude le Roi, de bondscoach die zijn vader opriep voor het nationale elftal van Senegal.

Johan Derksen over tattoo Leroy Sané 

Ook in het programma De Oranjezomer op SBS 6 van de mannen van Veronica Inside was de tattoo een paar jaar terug onderwerp van gesprek na de interland Duitsland-Frankrijk op EURO 2020. Johan Derksen vindt het maar niks: "Die jongen moet professionele hulp zoeken."

Ook commentator Frank Snoeks haalde het destijds tijdens Duitsland-Frankrijk aan...