Vaessen van cruciaal belang voor RKC: "Ben nu écht weer terug"

Etienne Vaessen speelde zaterdagavond met RKC Waalwijk op bezoek bij promovendus PEC Zwolle en de goalie was van cruciaal belang voor zijn ploeg. De sluitpost kwam tijdens het competitieduel met Ajax akelig in botsing met Brian Brobbey, keept nu mét helm, en is weer terug.

Vooral dat laatste stemt hem enorm tevreden. Door de botsing zijn keepers op de nationale velden zich bewuster geworden van de gevaren van het vak, maar voor Vaessen verandert er niks. "Ik ben gewoon een aanvallende keeper. Dat verdwijnt niet." Voor extra veiligheid draagt de RKC-goalie een helm. "Daarmee voel ik me wat veiliger. Er kan alsnog iets gebeuren, maar dat is het risico van mijn vak. Ik ga niks veranderen aan mijn keepersstijl, want dan word ik een mindere keeper."

De 1-2 zege was bevrijdend voor de ploeg van Henk Fraser en de volle buit werd door een sterke redding van Vaessen over de streep getrokken. "Ik ben nu weer écht terug. Mijn rentree vorige week had door de nederlaag een beetje een zure nasmaak, maar nu ben ik heel blij dat we hebben gewonnen. Ik kon belangrijk zijn en dat voelt heerlijk."

Nu hoopt hij weer onderwerp van gesprek te zijn door de reddingen op het veld en het incident achter zich kan laten. "Het ging vooral over mijn gezondheid de laatste weken. Daar had ik het moeilijk mee. Mensen zagen me toch als die zwaar geblesseerde keeper. Maar ik wil dat mensen over m'n keeperskwaliteiten praten."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers